Zasavska kronika: Vlomilec poleg motornih žag iz garaž(e) odnesel še salame

Na območju Litije je bilo vlomljeno v dve garaži, od koder sta bili v prvem primeru odtujeni motorni žagi. Škoda znaša okrog 500 evrov. V drugem primeru pa je storilec poleg motornih žag odnesel še suhomesnate izdelke, lastnik pa je bil oškodovan za približno 1300 evrov.

 

Policisti s PP Trbovlje  so v torkovem dopoldanskem času pri kontroli prometa ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja,
zaradi  česar  mu  je  bilo  vozilo zaseženo. Preko noči je neznani voznik na parkirišču v Trbovljah trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, brez obvestila lastnice oziroma
policije.

Trboveljski policisti so prejeli prijavo 45-letnega občana, ki se je preko svetovnega spleta
dogovarjal o nakupu čolna in lastniku nakazal denar, vendar mu le-ta ni dostavil čolna niti mu vrnil denarja in ga s tem ogoljufal za 500 EUR.

Zagorski policisti so bilu obveščeni o oviri na vozišču regionalne  ceste  na Trojanskem klancu in sicer sta bili na vozišču dve betonski plošči. Upravljalec ceste je omenjeni oviri odstranil. Prav tako so prejeli prijavo suma kaznivega dejanja Zloraba osebnih podatkov. Policisti potrebna obvestila v zvezi naznanjenega kaznivega dejanja še zbirajo, svoje ugotovitve pa bodo posredovali na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Policisti so imeli v postopku občana, ki so mu zasegli neznano snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Neznana snov bo poslana v analizo in če se potrdi sum policistov, bo zoper kršitelja uveden prekrškovni postopek.

Včeraj v jutranjem času, se je na PP Zagorje ob Savi zglasila občanka, ter policistom izročila najden predmet (GSM znamke Samsung), ki ga je našla na športnem igrišču Čolnišče. Morebitnega lastnika policisti pozivajo, da lahko z dokazilom o lastništvu najden mobilni telefon prevzame na Policijski postaji Zagorje ob Savi.