Ob koncu tedna pregled policijske kronike na območju policijskih postaj v Zasavju:

PP Hrastnik

V ponedeljek so policisti na podlagi opravili hišno preiskavo in našli snovi, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snovi so bile poslane v analizo.

V torek so policisti obravnavali kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, o katerem kjer še zbirajo obvestila.

Tudi v sredo popoldan uri so policisti moškemu zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila poslana v analizo, sledi prekrškovni postopek.

V sredo zvečer pa so policisti vozniku zasegli kolo z motorjem; ugotovljeno namreč je bilo, da je bilo kolo z motorjem odtujeno na območju Trbovelj.

PP Litija

V ponedeljek dopoldan so policisti obravnavali dve prometni nesreči na parkirnem prostoru v Litiji; v eni nesreči je voznik trčil v parkirano vozilo in policisti o njem še zbirajo informacije, v drugi nesreči na parkirnem prostoru pa je nastala materialna škoda in so policisti ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

V ponedeljek so obravnavali še  tatvini registrskih tablic iz dveh osebnih avtomobilov, ki sta bila parkirana na parkirnem prostoru v Litiji ter sume kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe nasilja v družini. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V sredo so obravnavali dogodek na relaciji Cerovica – Gabrovka, kjer je voznik  povozil srno.

Litijski  policisti  so  v  začetku  tega  tedna  po  zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi o hišni preiskavi pri 35-letnemu osumljencu  na območju Škofljice   našli   prirejen   prostor za   gojenje   prepovedane   droge – rastline konoplje.  Najdeno  ter  zaseženo  je  bilo  več kot  600  sadik, približno  20 kilogramov v kartonske škatle pakiranih posušenih rastlinskih listov,  približno  13  kilogramov  zmletih   in  približno  1,5  kilograma posušenih  rastlinskih  vršičkov  prepovedane  droge  Konoplja rastlina ter pripomočki  za  gojenje. Osumljenega  sumijo tudi kaznivega dejanja velike tatvine  oziroma  tatvine  električne energije.  Policisti  nadaljujejo  z zbiranjem  obvestil  in  bo  zoper  osumljenca  podana kazenska  ovadba na pristojno tožilstvo zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami ter velike tatvine.

PP Trbovlje

V ponedeljek so po prijavi občana policisti v okolici zdravstvenega doma zalotili osebo, ki je zbirala prostovoljne prispevke. Ugotovljeno je bilo, da gre za državljana Romunije, ki je brez ustreznega dovoljenja zbiral prostovoljne prispevke. Policistu so kršitelju izdali plačilni nalog.

Pred trgovskim centrom v Trbovljah je neznani voznik zaradi nepravilnega premika trčil v parkiran osebni avtomobil. Pri tem je lastnika oškodoval za približno 500 EUR, kraj dogodka pa je zapustil brez nudenja podatkov.

Trboveljski policisti so posredovali na območju Zagorja ob Savi, ko so obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila, katerega je neznanec poškodoval z neznanim predmetom in lastnico vozila oškodoval za 400 EUR.

Vesten občan je policiste obvestil, da so na Šuštarjevi koloniji v Trbovljah na pločniku nepravilno parkirana vozila; policisti so lastnikoma vozil izdali obvestilo o prekršku.

V torek je poslovodja samopostrežne trgovine je naznanila tatvino alkoholnih pijač. Policisti glede storjenih kaznivih dejanj, do katerih je prišlo v šestih primerih, še zbirajo obvestila, Kazenska ovadba sledi.

Obravnavali so tudi dogodek na glavni cesti v smeri Hrastnika, ko je voznica osebnega avtomobila povozila kamenje, pri čemer materialna škoda ni nastala.

Tudi v sredo so policisti obravnavali kaznivo dejanje tatvine, kjer je tako kot dan poprej prišlo do tatvine alkoholnih pijač.

Pri kontroli prometa so policisti ustavili voznika mopeda in ugotovili, da gre za moped, ki je bil mesec nazaj ukraden na območju Trbovelj. Policisti so moped zasegli ter vrnili oškodovancu, zoper storilca pa bodo podali kazensko ovadbo.

V četrtek so pridržali občana, ki je v pijanem stanju kršil javni red in mir in kljub ukazu z dejanjem ni prenehal. Poleg pridržanja je bil kršitelju izdan še plačilni nalog.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so bili občanu v Zagorju ob Savi zaseženi zavitki z neznano rjavo grudasto snovjo, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo.

Obravnavali so tudi kršitev javnega reda in miru v Kisovcu.

V torek so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi na območju Podkuma.

V sredo je bilo precej pestro. Policisti so obravnavali  prometno nesrečo z materialno škodo in samoudeležbo v Kisovcu, kršitev javnega reda in miru v Čemšeniku, obveščeni so bili o kurjenju vej v Orehovici ter obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari v  Čemšeniku, v katerem je nastalo za okoli 1.000,00 EUR materialne škode.

V četrtek so obravnavali kaznivo dejanje goljufije.

Obravnavali so še spor med najemnikom in najemodajalcem v Hrastniku, vendar kršitve javnega reda in miru oz. elementov kaznivega dejanja niso ugotovili.