Kaj so poleg rednih nalog med vikendom počeli zasavski policisti? Pa si poglejmo …

PP Hrastnik

V soboto popoldan so bili policisti obveščeni o požaru. Na kraju požara je bilo ugotovljeno, da se je občanki v ponvi na štedilniku vžgalo olje. Gasilci so stanovanje prezračili in odklopili elektriko. Nastala je manjša materialna škoda.

Ob 15.30 so obravnavali prometno nesrečo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila trčil v pravilno parkirano vozilo in s kraja nesreče odpeljal. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V večernem času so  občanu zasegli neznano suho snov, ki bo poslana v analizo; če bo potrjen sum, da je šlo za konopljo, bo izveden ustrezen ukrep.

PP Trbovlje

V petek dopoldan je neznanec v Trbovljah poškodoval tablo podjetja ter s tem lastnika oškodoval za okoli 400 EUR.

V soboto zvečer so posredovali v Trbovljah, kjer je prišlo do spora in prerivanja med osebami, ki so bili vidno pod vplivom alkohola. Ob prihodu policistov se 38-letnik kljub ukazom ni umiril in ni upošteval ukazov, zato so ga policisti pridržali in mu izrekli globo.

V nedeljo dopoldan pa je občan v Trbovljah našel mobilni telefon znamke Honor. Policisti lastnika telefona pozivajo, da ga prevzame na PP Trbovlje.

PP Zagorje ob Savi

V petek so obravnavali tri prometne nesreče, ki so se pripetile na območju Zagorja ob Savi. V dveh primerih je šlo za nesreči z manjšo materialno škodo, v enem primeru pa je šlo za prometno nesrečo, v kateri se je voznik tovornega vozila zaradi objektivnega razloga s tovornim vozilom prevrnil v potok in se pri tem  lahko telesno poškodoval.

Zagorski policisti so intervenirali tudi na območju Litije zaradi spora v družini. Kršitelju so
izdali plačilni nalog, o ugotovitvah pa so obvestili tudi pristojni Center za socialno delo.

V soboto so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola; odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo zvečer so obravnavali prijavo glede kršenja javnega reda in miru z glasno glasbo. Ko so prišli na kraj dogodka, pa domnevne glasne glasbe niso ugotovili.

V nadaljevanju pa so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi na območju Čemšenika.

PP Litija

V Litiji  so policisti v soboto dopoldan so obravnavali povoženje divjadi na relaciji Primskovo – Gornji vrh.