Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V petek so policisti na Nasipih v Trbovljah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo ob vozišču. Nastala je materialna škoda v višini cca 1000 EUR. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, poleg tega je imel med vožnjo v izdihanem zraku 0,22 mg/l alkohola.

V nedeljo so, po obvestilu zdravstvenega osebja SB Trbovlje,  obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika mopeda, ki naj bi ga oplazil neznani voznik z osebnim avtomobilom in povzročil padec mopedista. Policisti glede prometne nesreče še zbirajo obvestila.

Zaradi kršenja javnega reda in miru so po klicu občana intervenirali v Trbovljah, kjer je občan kršil javni red in mir.

PP Hrastnik

V petek, okoli 7. ure so obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik tovornega vozila je trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja nesreče odpeljal. Voznik tovornega vozila je bil izsleden in bo zoper njega izveden ustrezen ukrep.

Zvečer so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo vozilo zaseženo, poleg izdanega plačilnega naloga pa sledi še obdolžilni predlog na sodišče.

PP Zagorje ob Savi

V petek so na območju Litije obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v podporni zid, vozil pa je tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V soboto so na območju Trbovelj obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, pri kateri je nastala materialna škoda.

Zagorski policisti so obravnavali kršitev Zakona o zaščiti živali, kjer je bilo ugotovljeno, da se psi po naselju sprehajajo brez nadzora lastnikov.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju. Policisti v zvezi prometne nesreče še zbirajo obvestila.

Obravnavali so še dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari v Zagorju ob Savi, kjer je znani storilec poškodoval pnevmatike na vozilu oškodovanca ter v drugem primeru poškodovanje delov parkiranega vozila.

Najdena pa sta bila mobilni telefon in denarnica z vsebino, ki pa sta že bila vrnjena lastniku.

PP Litija

V petek, je nekaj pred 14. uro pri delovišču na Zgornjem Logu prišlo do prometne nesreče s pobegom, kjer se je eden od udeležencev odpeljal naprej, ne da bi drugemu udeležencu nudil svoje osebne podatke. Policisti so voznika izsledili in izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

Popoldan so obravnavali prometno nesrečo v  Lazah. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti, zaradi česar je voznik osebnega vozila zapeljal izven ceste v koruzo. Materialna škoda znaša približno 700 EUR. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

V večernem času so posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru na terasi enega izmed že zaprtih lokalov.

V soboto zjutraj so policisti v okolici Šmartna pri Litiji obravnavali sume kaznivega
dejanja grožnje in lahke telesne poškodbe; osumljencu je bila izrečena prepoved približevanja.

V nedeljo dopoldan pa je v Dolu pri Litiji prišlo do nesreče pri delu med vleko pokvarjenega motokultivatorja, s katerega je padla oseba in se lažje poškodovala.