Kaj vse so pretekli vikend obravnavali zasavski policisti?

PP Hrastnik

V petek so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer je voznik zapeljal na nasprotni prometni pas in trčil v vozilo voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. Pri tem je nastalo za okoli 500 evrov škode. Povzročitelja so policisti izsledili in zoper njega vodijo postopek o prekršku. Prav tako bodo na pristojno upravno enoto podali predlog za ugotavljanje sposobnosti za vožnjo vozil.

V soboto so ponovno obravnavali prometno nesrečo, tokrat z materialno škodo, kjer so ob izpolnjenih pogojih izdali obvestilo o odstopu od ogleda,

Obravnavali pa so tudi oplaženje vozila na parkirišču, kjer zoper povzročiteljico vodijo postopek o prekršku.

PP Trbovlje

Trboveljski policisti so v petek so obravnavali pretep med občanoma Trbovelj, v katerem sta oba zadobila lahke telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja Lahke telesne poškodbe po 122. členu Kazenskega zakonika, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V nočnem času so pri kontroli prometa obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola 0,32 mg/l.  Proti potrdilu mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

V nedeljo so v dnevnem času obravnavali besedni spor med 59-letnim in 56-letnim občanom Trbovelj. Po vseh zbranih obvestilih sledi prekrškovni postopek zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru.

PP Litija

V soboto so v okolici Litije policisti obravnavali kaznivi dejanji Lahke telesne poškodbe in Grožnje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V nedeljo popoldan so obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila zaradi vožnje preko prehoda čez železniško progo v Kresnicah, ko so bile polzapornice spuščene, eno od zapornic z vozilom oplazil in jo odtrgal iz nosilca, ter s kraja odpeljal. Na zapornici je nastala škoda cca 300 EUR na vozilu pa cca 50 EUR. Železniški promet ni bil oviran oziroma je mimo prehoda potekal z zmanjšano hitrostjo. Policisti so voznika izsledili in zoper njega vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so tudi voznika osebnega vozila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti in se v nadaljevanju nedostojno vedel. Policisti zoper omenjenega voznika vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V petek so intervenirali ob sporu dveh oseb, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.