Poleg svojih običajnih del in nalog so zasavski policisti preko praznično podaljšanega vikenda obravnavali tudi naslednje dogodke:

Policisti PP Hrastnik so obravnavali dve kršitvi javnega reda in miru; v obeh primerih policisti zoper kršitelja vodijo prekrškovni postopek.

V Litiji so policisti kršitelju brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli vozilo, v petek okrog 19. ure so v Šmartnem obravnavali prometno nesrečo, kjer je kolesar pod vplivom alkohola vozil preblizu desnega roba ceste, izgubil oblast nad vozilom ter padel in se poškodoval. Obravnavali so tudi  prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je bil samoudeležen voznik, pa poskus vloma v vozilo in vlom v gostinski lokal, od koder je vlomilec odnesel cigarete in povzročil za okoli 300 € škode.

Trboveljski policisti so obravnavali dve kršitvi javnega reda in miru, dva vloma v klet – v enem vlomu je storilec s seboj odpeljal električni skiro znamke Xiaomi v vrednosti 500 €, iz druge kleti pa je bilo odtujeno orodje in je nastala škoda v višini 400 €. V Trbovljah pa se je zgodila tudi prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in otrok na skiroju. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik otroku odvzel prednost na prehodu za pešce; otrok se je pri trku lažje telesno poškodoval.

Policisti PP Zagorje ob Savi pa so poleg vloma v vrtno uto, od koder so bile odtujene alkoholne pijače obravnavali še kaznivo dejanje nasilništva, o katerem se še zbirajo obvestila.

Kot lahko torej vidimo, so tudi v Zasavju vedno pogostejši vlomi v nebivalne prostore. Bodimo torej previdni, da zlikovci ne pridejo tudi na naša vrata.