Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V petek so pri kontroli prometa ustavili voznika, ki je kazal znake uživanja prepovedanih drog, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus z DrugWipe, ki je bil pozitiven in zato mu je bil odrejen še strokovni pregled.

Obravnavali so prometno nesrečo na parkirišču, kjer so policisti ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V soboto zvečer so bili hrastniški policisti obveščeni o glasni glasbi v enem izmed stanovanj. Policisti zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V petek je voznik trčil v kamenje na cesti; policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Obravanavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo na območju Litije, kjer zoper voznika, ki je nepravilno odpiral vrata vozila, vodijo postopek o prekršku.

PP Litija

V petek so litijski policisti obravnavali dogodek, kjer je voznica trčila v divjad; ob izpolnjenih pogojih so policisti odstopili od ogleda.

PP Trbovlje

V petek so policisti pri kontroli cestnega prometa v Trbovljah ustavili dva voznika osebnih vozil, za katera je bilo z elektronskim alkotestom ugotovljeno, da sta vozila pod vplivom alkohola. Vozniško dovoljenje jima je bilo začasno odvzeto, zoper njiju pa vodijo postopek o prekršku.

Občanu je bila zasežena snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. V primeru, da bo sum potrjen, pa bo zoper občana izveden ustrezen prekrškovni postopek.

Obravnavali so tudi sum kaznivega dejanja lahkih telesnih poškodb, kjer policisti o dogodku še zbirajo obvestila in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

V nedeljo pa so intervenirali na javnem kraju v Trbovljah, kjer je zaradi nepravilnega parkiranja prišlo do spora med osebama, policisti pa zaradi kršitve javnega reda in miru vodijo postopek o prekršku.