Konec tedna so policisti v Zasavju poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so opravili zaporo ceste regionalne ceste Zagorje – Bevško, v Zagorju ob Savi, kjer je vozniku tovornega vozila zaradi poškodbe iz rezervoarja iztekalo gorivo. Cesto so zaprli do sanacije vozišča.
– obveščeni so bili o kaznivem dejanju zatajitve denarja na območju Zagorja ob Savi. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
– v soboto so prejeli dve prijavi kršitve javnega reda in miru z glasno glasbo. V enem primeru  kršitev ni bila ugotovljena, v drugem primeru pa so policisti kršitelju izrekli opozorilo.
– obveščeni so bili, da je voznik na relaciji Briše – Medija povozil kamen. Policisti so udeležencu izdali obvestilo o odstopu od ogleda.
– v nedeljo je občan našel denar na bankomatu na Izlakah in ga izročil policiji. Policisti še ugotavljajo lastništvo.

PP Litija:
– v petek so bili litijski policisti obveščeni o trčenju v divjad v bližini naselja Jesenje.
– obravnavali so tatvino motornega kolesa, o čemer še zbirajo obvestila.
– zvečer so obravnavali prometno nesrečo v naselju Zaboršt pri Dobu, v kateri je bila samoudeležena kolesarka. Kolesarka je zapeljala preko hitrostne ovire ter izgubila nadzor nad kolesom in padla. V nesreči se je lažje poškodovala. Na kraju je bil opravljen tudi preizkus alkoholiziranosti in je pokazal rezultat 0,57 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zato bo zoper kolesarko uveden prekrškovni postopek.
– ponoči so med kontrolo prometa ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Iz tega razloga mu je bilo zaseženo osebno vozilo. Policisti so pri vozniku opravili tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal rezultat 1.16mg/l. A to še ni vse. Policisti so na podlagi poškodb na vozilu ugotovili, da je bilo vozilo udeleženo v prometni nesreči v Ponovičah, kjer je voznik zaradi vožnje preblizu desnega roba trčil v elektro omarico in s kraja odpeljal. Zoper voznika, ki je kršil več pravil, sedaj sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v soboto so bili policisti napoteni v naselje Vir pri Stični, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru. Kršitelju so izdali plačilni nalog.
– v nedeljo so policisti obravnavali kaznivo dejanje tatvine – neznanec je v Vačah z vozila odtujil okrasne pokrove. Sledi zbiranje obvestil.
– v nedeljo popoldne pa so v Litiji obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zapeljal na nasprotno stran vozišča in trčil v betonski zid.  Pri trčenju se je lažje poškodoval. V skladu z postopkom je bil opravljen
preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,97 mg/l alkohola v izdihanem zraku.  Vozniku je bilo zato odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Hrastnik:
– v petek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer sta se pri srečanju oplazili dve vozili. Voznika sta podala nasprotujoče si izjave, zato policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
– osebi je bila zasežena posušena rastlina, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Snov bo poslana v analizo, po kateri sledi ustrezen postopek.
– v nedeljo so bili obveščeni o glasni glasbi v Kisovcu, kjer je bilo na kraju izrečeno opozorilo.