V minulem vikendu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V petek so prejeli prijavo tatvine denarnice z dokumenti in nekaj denarja iz avtomobila na območju Trbovelj. Policisti glede primera še zbirajo obvestila, sledi kazenska ovadba.

Obvestila zbirajo tudi glede prijave zatajitve – prijaviteljica je opravila dvig denarja in ga pozabila na bankomatu.

Prijavljena je bila tudi kršitev javnega reda in miru; tokrat ni šlo za preglasno glasbo ali prepir, pač pa so se v gostinskem lokalu do zaposlene nedostojno vedli trije moški, zatem pa kraj zapustili. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

V soboto pa so obravnavali prijavo kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari oziroma vrat skladišča. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Obravnavali so tudi prijavo kršitve javnega reda in miru s glasno glasbo, kjer so kršiteljici izrekli opozorilo.

PP Hrastnik

Hrastniški policisti so v petek obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik trčil v psa in s kraja pobegnil. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

Obravnavali so tudi dve prijavi tatvine – v enem primeru je storilec ukradel denarnico na območju Celja, zato je bila zadeva odstopljena pristojni enoti. V drugem primeru pa je neznanec odtujil drva izpred poslovnih prostorov. Policisti še zbirajo obvestila.

V nedeljo so obravnavali kršitev javnega reda in miru in zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V petek je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Kisovcu. Policisti zbirajo potrebna obvestila za izsleditev neznanega vozila in voznika.

V nedeljo pa so bili obveščeni o dogodku, kjer je na Trojanah prišlo do požara na vozilu; po prvih podatkih je do požara prišlo zaradi napake na motorju.  Policisti so dogodek ustrezno zaznamovali.

PP Litija

V petek je bil prijavljen dogodek, kjer je prišlo do ugriza psa na območju Bežigrada; zadeva bo odstopljena pristojni policijski enoti.

Na parkirišču v Litiji so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom. Z zbiranjem informacij so ugotovili, kdo je povzročil prometno nesrečo in zoper njo vodijo postopek o prekršku.

Na relaciji Javorje pri Gabrovki – Litija se je zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.66 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V soboto so litijski policisti prejeli prijavo kaznivega dejanja Lahke telesne poškodbe. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

Prijavljeno je bilo tudi kaznivo dejanje uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Obravnavali pa so tudi prometno nesrečo s povoženjem divjadi, kjer je na vozilu nastala materialna škoda.