Tudi ta vikend je bilo v zasavskih krajih pestro, kar nakazuje tudi spekter obravnav policistov na območju Zasavja:

PP Hrastnik

V petek pozno zvečer so intervenirali v Hrastniku zaradi suma kršitve javnega reda.

V soboto popoldan so bili  obveščeni o poškodovanju strehe osebnega vozila.  Na vozilu je nastalo za okoli 300 EUR materialne škode, policisti pa glede tega še zbirajo obvestila.

PP Trbovlje

V petek so policisti v popoldanskem času intervenirali v Trbovljah, kjer se je 56-letni občan nedostojno vedel do gasilcev, ki so gasili travniški požar. Zoper kršitelja vodijo prekrškovni postopek.

V nedeljo ponoči je neznanec na parkirišču v Trbovljah poškodoval vrata parkiranega  osebnega avtomobila in s tem dejanjem lastnika oškodoval za približno 500 EUR.

V večernem času je občan obvestil policijo o najdenem kolesu znamke Explorer. Kolo modro srebrne barve je bilo najdeno na Trgu revolucije v Trbovljah. Lastnik kolesa – če tole bereš – kolo lahko prevzameš na policijski postaji, kjer ga hranijo.

PP Litija

V petek so litijski policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari v Litiji.
Do sedaj neznani storilec je z ostrim  predmetom poškodoval  vrata osebnega vozila, na katerem je nastalo za okoli 100 evrov škode in  tatvino katalizatorja iz osebnega vozila, kjer je nastalo za okoli 250 evrov škode.

V popoldanskem času  so obravnavali vlom v hišo v okolici Litije, kjer je do sedaj neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl balkonska vrata in vstopil v hišo, kjer je pregledal prostore, odtujil nekaj gotovine in nakita,  ter lastnika oškodoval za okoli 5.000 EUR  Policisti o dogodku in vlomilcu še zbirajo obvestila.

V večernem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru.

Policisti so obravnavali tudi  nesrečo v gozdu, kjer je bila pri spravilu lesa ena oseba huje poškodovana. Pri rokovanju so podrtim deblom jo je to stisnilo ob drugo drevo. V gozdu je bila sama, zato je tuja krivda je izključena.  Policisti zato pozivajo vse, da so pri delih, kjer obstaja večje tveganje za poškodbe, še posebej previdni, da upoštevajo vse varnostne ukrepe in uporabljajo predpisano opremo.

V večernem času so posredovali zaradi glasne glasbe v gostinskem lokalu, kjer je bilo izrečeno opozorilo.

PP Zagorje ob Savi

V petek so bili obveščeni o  kršitvi javnega reda in miru v Zagorju ob Savi.

Obravnavali so tudi sum kaznivega dejanja izsiljevanja. Policisti bodo po vseh zbranih
obvestilih s kazensko ovadbo obvestili pristojno tožilstvo.

Na območju Podkuma so intervenirali v primeru travniškega požara, kjer je zgorela podrast, a materialna škoda ni nastala.

Na območju policijske postaje Zagorje ob Savi je prišlo tudi do nasilja v družini. Osumljencu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja, po vseh zbranih obvestilih pa sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V soboto so prejeli obvestilo o  izgubi ženske torbice z osebnimi dokumenti in mobilnim telefonom znamke Iphone na območju Ljubljane.

Obravnavali so tudi tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila na območju Lukovice, na
škodo tujca – državljana Madžarske.

Prometno nesrečo z materialno škodo na območju Kolovrata. Policisti glede prometne nesreče, v kateri je nastala materialna škoda, še zbirajo obvestila.