Zmagovalka Grand Prix Croatia je Urša Haberl

Urša Haberl je osvojila zlato medaljo na Grand Prix Croatia.

Od petka do nedelje je v Samoborju pri Zagrebu potekal 28. »Grand Prix Croatia 2019«. Na letošnjem je nastopil kar 1401 tekmovalcev iz 25 držav, turnir je zopet potrdil sloves enega izmed najkvalitetnejših v tem delu Evrope in že nekaj let zagotavlja odlično kontrolo forme pred Evropskim prvenstvom za kadete, mladince in mlajše člane, ki bo letos v začetku februarja na Danskem. Ta vikend čakajo Trboveljčane priprave prav vseh selekcij pri Karate zvezi Slovenije. Otroška reprezentanca se bo zbrala v Velenju, kadetska in mladinska v Ljubljani ter članska na Polzeli.

V sklopu slovenske reprezentance so nastopili Urša in Barbara Haberl ter Domen Zidar. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Jernej Simerl.

Domen Zidar je nastopil v kategoriji mladincev do 61 kilogramov. Po prostem prvem krogu je v drugem premagal Ukrajinca ter v tretjem Hrvata. V četrtfinalu se je pomeril proti predstavniku Bosne in Hercegovine in izgubil po sodniški odločitvi z minimalnih 3:2 ter tako končal tekmovanje. Pri mlajših članicah do 55 kilogramov je Barbara Haberl izgubila v prvem krogu proti Madžarki z rezultatom 6:5. Tokrat je imela svoj dan Urša Haberl, ki je do finala zabeležila tri zmage, ne da bi nasprotnice dosegle eno samo točko. Sladka je bila predvsem zmaga v drugem krogu proti Srbkinji Petrović, ki jo je premagala s prepričljivih 9:0 ter ji tako vrnila za decembrski poraz v finalu Balkanskega prvenstva. Urša je bila edina slovenska predstavnica v svečanem večernem delu, kjer so potekala finala v kategorijah mlajših članov in članov. V finalu je z rezultatom 2:0 premagala predstavnico Ukrajine ter tako tekmovanje končala na najlepši možen način, z zlato medaljo.

Trboveljska ekipa se je iz Samoborja vrnila z Uršino zlato medaljo.