Neurje 4. in 5. avgusta Litiji in okoliลกkim krajem prav tako kot mnogim drugim krajem po Sloveniji ni prizaneslo.
Obฤina Litija je priฤela z zbiranjem vlog vseh tistih, ki ste utrpeli ลกkodo na vaลกih zemljiลกฤih, stavbah oziroma na infrastrukturi in vodotokih zaradi posledic moฤnih neurij z veฤdnevnim obilnim deลพevjem, ki je povzroฤilo katastrofalne poplave, plazenje tal in druge posledice hudourniลกkega delovanja visokih voda.
Zato vsi oลกkodovanci, ki ste zaradi posledic poplav 4. in 5. avgusta utrpeli ลกkodo, le-to prijavite na telefonsko ลกtevilko ๐ŸŽ๐Ÿ ๐Ÿ–๐Ÿ—๐Ÿ”๐Ÿ‘ ๐Ÿ’๐Ÿ๐ŸŽ ali na e-naslov ๐จ๐›๐œ๐ข๐ง๐š.๐ฅ๐ข๐ญ๐ข๐ฃ๐š@๐ฅ๐ข๐ญ๐ข๐ฃ๐š.๐ฌ๐ข
Vse prijavljene oลกkodovance bo obiskala popisna komisija, ki bo izvedla popis in oceno ลกkode na stavbah. Oลกkodovanci seveda lahko priฤnete z odstranjevanjem posledic poplav in sanacijo povzroฤene ลกkode ลกe pred obiskom popisne komisije, vendar povzroฤeno ลกkodo fotografirajte v dokaz. O tem, kdo je upraviฤen do povraฤila ลกkode in v kakลกni viลกini, odloฤa izkljuฤno drลพava oziroma pristojno ministrstvo.
ล koda, ki je nastala kot posledica poplav, se bo priฤela popisovati ลพe v ponedeljek, 21.8.2023 in se bo popisovala do 10.9.2023.
Veฤ si lahko preberete na spletni strani Obฤine Litija https://www.litija.si/objava/806539