1000 gibov s Šolo zdravja

Foto: Društvo Šola zdravja

Redna telesna dejavnost zmanjšuje občutke tesnobe,  človek se bolj učinkovito spoprijema z vzroki, ki vodijo v tesnobne občutke in ima nasploh pozitivne učinke na čustveno stanje. Strokovnjaki priporočajo redno telesno aktivnost tudi za boljši imunski sistem.Zaradi ukrepov stroke za zajezitev epidemije Covid-19, je naše prosto gibanje omejeno in zato je telesna vadba še toliko bolj pomembna. Ker nihče ne ve, koliko časa bo tako stanje še trajalo, so se v Društvu Šola zdravja odločili in  konec novembra 2020 posneli film z vajami po metodi “1000 gibov”, ki se že predvaja po spletu.

 

Ker mnogo ljudi nima možnosti spremljati telovadbe preko youtube kanala, so v Šoli zdravja lokalnim televizijam po vsej Sloveniji predlagali, da bi film “Metoda 1000 gibov” uvrstili v svoj redni jutranji program. Na ta način Društvo Šola zdravja v sodelovanju z lokalnimi televizijami prispeva svoj delež pomoči vsem prebivalcem Slovenije.

Tako boste lahko jutranjo vadbo “1000 gibov” spremljali že  od jutri, ponedeljka 7. decembra 2020 ob 8. uri  na lokalni televiziji ETV HD. Vabljeni, da storite nekaj zase in svoje telo in se pridružite jutranji telovadbi prek malih zaslonov.