V petek 1. junija so trboveljske ulice napolnili ljubitelji in ljubiteljice teka vseh starosti. Atletski Klub Rudar Trbovlje in Zavod za Šport Trbovlje sta, v sklopu obeleževanja občinskega praznika, ponovno organizirala športno prireditev z imenom »2. Tek po ulicah Trbovelj«, katere se je udeležilo lepo število ljubiteljev teka.

Prireditev, katero je moderiral Darko Kunič, so otvorili s spremnimi besedami županje mag. Jasne Gabrič, ki je v svojem govoru izrazila veselje in zadovoljstvo ob takšnih dogodkih.

Kot prvi so nastopili najmlajši udeleženci, kar 50 jih je bilo, otroci letnika 2009 in mlajših, ki so odtekli traso dolgo 200 metrov, vlogo štarterja pa je njim v čast prevzela županja mesta Trbovlje. Trasa je potekala od Lekarne v zdravstvenem domu Trbovlje do telovadnice Partizan.

Sledilo jim je 20 otrok letnika 2005 in mlajših, katerih trasa je bila dolga 400 metrov, od Pizzerije Dimnik do telovadnice Partizan. Vlogo štarterja tega in vseh ostalih tekov je prevzel direktor Zavoda za Šport Trbovlje Edi Bravec.

Nato so na vrsto prišle športne družine, ki so odtekle družinski tek dolg 800m. Trasa je potekala od Pizzerije Dimnik do Športnega parka Rudar in nato še en krog po tekaški progi na stadionu. V tem teku je sodelovalo 13 družin s po tremi ali štirimi člani.

Nato pa je sledila najdaljša in najtežja disciplina, rekreativni tek za moške in ženske v dolžini 5,5 kilometra. Štart te discipline je potekal v Športnem parku Rudar, kjer so najprej udeleženci odtekli dva kroga, nato pa jih je pot vodila po ulicah Trbovelj in sicer mimo bolnice, Restavracije K5, Pizzerije Dimnik, po Obrtniški ulici mimo Policijske Postaje, vse do križišča pri Mercatorju, kjer so smer obrnili in po mestnem parku, stanovanjskem naselju Sallaumines, po cesti mimo Pizzerije Dimnik, Restavracije K5, pritekli do Otroške bolnice Trbovlje, kjer so se obrnili in ponovili tek po že omenjeni trasi. Ob vračanju so se nato vrnili v Športni Park Rudar, kjer so naredili še en krog po tekaški progi. V rekreativnem teku je sodelovalo 65 tekačev in tekačic.

Organizator je za vsakega sodelujočega tekača in tekačico pripravil medaljo za sodelovanje, udeleženci rekreativnega teka pa so ob prijavi dobili tudi spominske majice. Podelitev najboljšim sta, v sodelovanju z moderatorjem prireditve, kot organizatorja opravila Maša Čauševič – predsednica Atletskega Kluba Rudar Trbovlje in Edvard Bravec – direktor Zavoda za Šport Trbovlje, ki sta najboljšim trem v vseh kategorijah predala praktična darila, najboljši trije v rekreativnem teku, tako v moški kot tudi v ženski konkurenci, pa so prejeli tudi spominsko vazo.

Kot zanimivost je treba omeniti tudi, da je bila najmlajša udeleženka rekreativnega teka, še ne sedemletna Špela Oberžan, ki je dosegla čas 34’51”, kot najstarejša udeleženka, resnično prava športnica, pa je nastopila Meta Rajšek, ki šteje že 70 pomladi. Njen čas je bil 32’16”.

Vse skupaj, vštevši tudi družinski tek, je v petek 1. junija, po ulicah Trbovelj teklo 178 tekačev in tekačic, prireditev pa si je ogledalo tudi lepo število gledalcev.

Organizator je za vse otroke pripravil tudi sladko presenečenje, saj so se lahko po vseh treh končanih otroških tekih (tudi družinskem), posladkali s sladoledom, odrasli udeleženci pa so si lahko malce nabrali moči s slastnim trojanskim krofom.

Velika zahvala organizatorjev gre vsem sponzorjem in donatorjem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi tega športnega dogodka. Med njimi je tudi Športna Unija Slovenije.

Dogodek je ponovno pokazal in dokazal, da je v Trbovljah, v Zasavju in širše veliko zanimanja za tek, zato je želja organizatorja in mnogih drugih, da to športno dogajanje postane in tudi ostane tradicionalno. Takšno, da se bo še mnoga leta lahko vpisovala vedno nova številka pred ime »Tek po ulicah Trbovelj.

Darko Kunič

REZULTATI OTROŠKI TEKI: Tek na 200 metrov (otroci let. 2009 in mlajši)

DEKLICE:

 1. Patricija Podrenk
 2. Sara Glavač
 3. Kim Uštar

DEČKI:

 1. Nik Podrenk
 2. Tim Kralj
 3. Tian Ovnič

REZULTATI OTROŠKI TEKI: Tek na 400 metrov (otroci let. 2005 in mlajši)

DEKLICE:

 1. Ajda Glavač
 2. Neja Senica
 3. Lara Mirnik

DEČKI:

 1. Majn Klančar
 2. Nik Kastelic
 3. Sven Bec

REZULTATI »DRUŽINSKI TEK«:

 1. družina Čebin
 2. družina Podrenk
 3. družina Novak

REZULTATI PO KATEGORIJAH »REKREATIVNI TEK«:

REKREATIVNI TEK – do 15 let:

DEKLETA:

 1. Lea Čebin
 2. Maksim Lara Bedrač
 3. Lucija Mejač

FANTJE:

 1. Marko Milinovič
 2. Urh Pertinač Baš
 3. Sven Bec

REKREATIVNI TEK – do 30 let:

DEKLETA:

 1. Tia Senica
 2. Eva Bevc
 3. Katja Sihur

FANTJE:

 1. Denis Alibegovič
 2. Semir Misimi
 3. Elvis Misimi

REKREATIVNI TEK – do 50 let

ŽENSKE:

 1. Irena Polanec
 2. Irena Dolanc
 3. Andreja Taškar

MOŠKI:

 1. Franc Podrenk
 2. Tomaž Kovačič
 3. Aleš Smodiš

REKREATIVNI TEK – nad 50 let:

ŽENSKE:

 1. Meta Rajšek
 2. Maja Jordan

MOŠKI:

 1. Miran Cvet
 2. Marjan Čebin
 3. Igor Zupanc

Absolutni zmagovalec rekreativnega teka v moški konkurenci: MIRAN CVET (19’12”)

Absolutna zmagovalka rekreativnega teka v ženski konkurenci: TIA SENICA (24’04”)