Planinsko društvo Kum Trbovlje vas po dveh letih predaha zopet vabi na tradicionalni, letos že 41. novoletni pohod na Kum. Pohodniki se boste lahko na zasavski Triglav povzpeli jutri, 2. januarja 2023. Pohod bo potekal po ustaljenih pravilih – s startnim mestom v Trbovljah pri odcepu z zasavske ceste proti Kumu oziroma v Hrastniku in na Videncah za vse tiste, ki boste prihajali na Kum z južne oziroma vzhodne strani.

Pohod bodo spremljali gorski reševalci GRS Ljubljana in planinski vodniki in redarji Planinskega društva Kum Trbovlje. Večje, organizirane skupine planinskih društev bodo spremljali lastni planinski vodniki.

Kljub visokim temperaturam za ta letni čas poskrbite za ustrezno planinsko opremo, na pot pa se odpravite dovolj zgodaj, da se še pred mrakom vrnete v dolino. Da boste doživeli pravi planinski pohod, se na Kum podajte po planinskih peš poteh, saj cesta preko Dobovca tokrat ne bo zaprta.

Planinsko društvo Kum Trbovlje obvešča še, da bodo poskrbeli za brezplačne tople napitke, jubilejni pohodniki pa bodo za okrogle udeležbe prejeli pisna priznanja.

Vabljeni na Kum!