Plavalni klub Trbovlje se v soboto  ni izneveril tradiciji in je kljub težkem položaju v katerem vztraja že enajsto leto, že 49.-tič, toliko let je namreč minilo od nesreče odlične plavalke Lučke Vodišek, organiziral plavalni miting, katerega se je udeležilo  130 plavalcev iz 13-ih slovenskih klubov.

Na, za tekmovanje odlično pripravljenem bazenu z ogrevano vodo, za kar gredo vse pohvale Zavodu za šport, so v dobrem vzdušju, katerega je popestrilo tudi lepo vreme, odlično nastopili vsi sodelujoči. Domači plavalci pa so prikazali za to obdobje tudi dobro pripravljenost, ter kot po tekočem traku osvajali odličja, ki nas navdajajo z optimizmom pred državnimi prvenstvi.

Lučkin pokal, sinonim za kvalitetno in vrhunsko organizirano tekmovanje so popestrili tudi najmlajši plavalci domačega kluba, ter podžupanja Maja Krajnik, ki je tekmo tudi uradno odprla. V odsotnosti nekaterih najboljših  so bili v ospredju plavalci domačega kluba, saj so kot po tekočem traku osvajali najvišja mesta. Prvo ime tradicionalnega mednarodnega plavalnega mitinga v Trbovljah je bil  Jaka Pušnik iz ljubljanske Olimpije pri fantih in Erin Rant iz Kranja  pri dekletih, ki sta v seštevku treh najboljših rezultatov osvojila denarno nagrado.

V svetli luči  so se pokazali tudi mladi trboveljski plavalci, ki so v mlajših kategorijah osvojili kar 27 kolajn, kar nas je uvrstilo med najuspešnejše na tem tekmovanju. Odličja so osvojili  naslednji domači plavalci: Lana Naglič je osvojila drugo mesto na 200 prsno, Daša Krajnc drugo na 200 prsno in občutno popravljenim osebnim rekordom na 100 prosto, kjer je bila četrta v finalni memorialni disciplini, Brina Rozina prva na 100 prsno v kategoriji deklic, ter 2 x  druga na 50 prsno in 200 prsno, Nika Todorovič, prva na 50 hrbtno in 100 hrbtno, ter 2 x druga na 100 in 200 delfin, z ravno tako popravljenim osebnim rekordom.

Pri fantih pa so na zmagovalni oder stopili naslednji: Benjamin Badnjevič na tretjo stopničko na 100 hrbtno, Tim Dolanc je zmagal v kategoriji kadetov na 100 prsno, drugi je bil na 50 prosto, ter tretji na 100 prosto, Taj Zupančič je zmagal pri mlajših dečkih na 50 prosto, se z drugim časom uvrstil v popoldansko finale v memorialni disciplini na 100 prosto, ter osvojil

2 x tretje mesto na 50 prsno in 200 mešano. A kot že rečeno, tudi v finalu memorialne discipline prikazal neverjetno voljo in željo pred domačimi navijači, ugnal tudi leto starejše in si priplaval  pokal za najhitrejšega na 100 prosto. Tudi Lovro Koncilja si je priboril 3 zmage pri mlajših dečkih in to na 50 hrbtno, 200 mešano in 200 hrbtno.

Tilen  Šintler je kljub izostanku treningov osvojil tri medalje in sicer zlato na 100 prsno, ter srebro na 50 prsno in 50 delfin.  Brat  Žiga pa je bil najuspešnejši v mladinski kategoriji, saj je v 6-ih  nastopih 4 x slavil: na 50 prsno, 50 prosto,100 hrbtno, ter posebej prestižno slavil na 100 prosto, kjer je ravno tako osvojil pokal memorialne discipline.

Seveda pa si vse čestitke zaslužijo  še: Sara Isaković in Tinkara Lavrič, saj jima je do odličij zmanjkalo le malo športne sreče.

Nastopili pa so tudi najmlajši plavalci iz športne šole plavanja, ki so se prvič udeležili tako velikega tekmovanja. A jih v tem prispevku  ne moremo omeniti, saj bi naštevanje trajalo predolgo. Vsekakor pa bomo za njihova imena izvedeli v prihodnosti, saj se bodo z resnejšo in načrtno vadbo  pridružili tekmovalnim selekcijam.

Kljub poznemu prihodu v veliki 50 metrski bazen so mladi trboveljski plavalci dokazali, da se ne dajo in da kljub težkim časom v Trbovljah še obstajajo potenciali za razvoj vrhunskih plavalcev. Seveda so nasledniki Darje Alauf, Tjaše Vozel in ostalih bivših odličnih  trboveljskih  plavalcev na vidiku. Ob resnično vrhunski organizaciji tega tekmovanja, za katerega izvedbo so zaslužni prav vsi plavalni delavci, sponzorji, donatorji in starši, se plavalci z veliko vnemo podajajo v poletje, ko se začenja tekmovalno obdobje z vrhuncem na državnih prvenstvih. Do takrat pa jim želimo dobre pogoje za treninge in pa veliko volje, ki jo po tako dolgi in nepredvidljivi sezoni še kako potrebujejo.