Minulo soboto, so se na brestaniškem odprtem bazenu, pomerili plavalci in plavalke mlajših starostnih kategorij, tja do dečkov in deklic.  Na enega najstarejših slovenskih tekmovanj za plavalne nadebudneže, so se iz Trbovelj udeležili naslednji tekmovalci: Lovro Koncilja, Taj Zupančič, Jan Lah Škrbec in Mark Milar. Tekmovalke, ki so zastopale naše barve, pa so bile: Brina Rozina, Lana Naglič, Tinkara Lavrič in Sara Isakovič.

S svojimi nastopi so zadovoljili vsa pričakovanja, saj so vedno popravili svoje najboljše dosežke, pri tem pa dosegali lepe uvrstitve. Brina je nastopila v vseh 50 merskih disciplinah in zasedla 7. mesto v prsnem, na delfin in hrbtno vsakič 6., ter 5. mesto v prosti tehniki. Lana je dosegla 11. mesto na 100 prosto in 5. na 100 prsno, medtem, ko je Tinkara na 50 merskih razdaljah istih slogov obrnila uvrstitve: prsno 11. in prosto 5. mesto. Sara, kot naša najmlajša, je nastopila na 50 prosto, 50 prsno in 50 hrbtno, pri tem pa najboljšo uvrstitev dosegla v hrbtnem, kjer je za rep ujela prvo petnajsterico. Po dolgem času so dekleta sestavila tudi štafeto 4x 50 prosto, katera si je priplavala lepo 7. mesto.

Tudi fantje so se lepo odrezali. Mark je  svoje 50 metrske nastope končal kot: 14. v prsnem, 6. na delfinu in 5. v kravlu. Jan se je pomeril na 50 prosto, kjer je bil 7. in 50 delfin, kjer  se mu je nasmehnilo tretje mesto in bronasta medalja. Lovro je z vsakim nastopom izboljševal svoje uvrstitve za dve mesti: 50 prsno 8., 50 prosto 6., 50 delfin 4. in 50 hrbtno 2.. Taj je za vse štiri 50 metrske  nastope prejel  štiri srebrna odličja, katerim pa je dodal še eno bronasto, tako kot vsi fantje, z nastopom v štafeti 4×50 prosto.

Ob koncu šolskega leta, v soboto, 23.6.2018,  čaka naše plavalce 49. Lučkin pokal, letošnja edina  tekma v trboveljskem bazenu. Zato vabimo vse privržence plavanja, da si prireditev, ki bo potekala v dopoldanskem in popoldanskem času, ogledate v kar največjem številu, ter s spodbujanjem pomagate našim plavalcem.

Plavalni klub Trbovlje