V soboto, 17. junija se je na trboveljskem bazenu že 52.-ič potekalo plavalno tekmovanje v spomin na preminulo odlično plavalko trboveljskega plavalnega kluba, Lučko Vodišek.
V prelepem ambientu bazena so se v odlični organizaciji domačih članov kluba, za najboljše  v kategoriji dečkov in deklic ter mlajših dečkov in mlajših deklic pomerili plavalci iz 16 slovenskih klubov in kluba Međimurje iz Hrvaške. V dopoldanske delu, ki ga je otvorila podžupanja Vesna Jesih, so tako tekmovali starejši dečki in deklice, kjer so vidno vlogo  zopet odigrala domača dekleta, v popoldanskem delu pa so nastopili mlajši, pri katerih so nastopili tudi Rudarjevi najmlajši, ki so dokazali, da bo plavanje še nekaj časa “doma” v Trbovljah.

Mlade trboveljske plavalke, ki se že nekaj časa lahko pohvalijo z odličnimi uvrstitvami in rezultati, so tudi tokrat ponovile podobno zgodbo. Dekletom, ki so – poleg perspektivnega plavalca Zupančič Taja – nosilke uspehov kluba, sta se pridružila tudi dva plavalca, Mihajlo Jašić in Tomaž Vozel,  ki sta si s svojim znanjem tehnike prislužila nastop na Lučkinem pokalu izven konkurence in odlično opravila prvi test. Izven konkurence je nastopila tudi Teja Zore in v dveh nastopih popravila osebna rekorda, kar je bil tudi njen cilj. V konkurenci pa so plavale in krojile vrh naslednje plavalke: Mia Milinković, Inja Zupančič, Špela in Mojca Oberžan, Pia Zore ter Ariana Agrež. Največ uspeha sta dosegli Pia, ki je slavila na 200 hrbtno in 800 prosto, na 50 hrbtno pa je bila druga ter Ariana, ki je suvereno slavila na 400 mešano. Pravo borbenost pa je Ariana prikazala v najprestižnejši memorialni disciplini na 100 prosto, kjer je osvojila prvo mesto in s tem pokal, pred Mineo Đešević iz Ilirije in Majo Cmrečnjak iz hrvaškega Međimurja. Medalji je osvojila tudi Mojca z osvojenima tretjima mestoma na 200 delfin in 400 mešano, njena leto mlajša sestra Špela pa se je morala v istih disciplinah zadovoljiti s četrtim mestom. Med osem najboljših se je uvrstila tudi Inja in sicer na peto mesto na 200 m delfin in na sedmo mesto na 400 m mešano.

Za ekipni uspeh pa je poskrbela tudi naša mešana štafeta, ki je osvojila drugo mesto takoj za ekipo PK Ljubljana in pred ekipo Aqua, prav tako iz Ljubljane.

Plavalni klub Rudar Trbovlje se zahvaljuje vsem donatorjem, ki so podprli tradicionalno tekmovanje in vsem prijateljem plavanja, ki so pripomogli k res vrhunsko organizirani prireditvi.

Foto: Arhiv Plavalnega kluba Rudar Trbovlje