LETNIKI 2007 IN 2006 ZMAGOVALCI V SVOJIH KATEGORIJAH NA 6. ZAJČKOVEM TURNIRJU V MINI ROKOMETU V RADEČAH!

8.4.2017 se je odvijal 6. Zajčkov turnir v mini rokometu v Radečah, ki se ga je tradicionalno udeležil tudi naš klub RD Herz Šmartno.

Med 38 ekipami, ki so sodelovale na turnirju so bile tudi štiri naše in sicer dečki letnik 2008, 2007, 2006 in deklice z mešano ekipo letnikov 2007-2009

Deklice so tekmovale v  kategoriji deklic 2006. Pokazale so borbeno igro in se uspešno kosale za leto ali več let starejšimi  igralkami  iz nasprotnih ekip. Priložnost za igro so dobile vse igralke, od najmlajše do najstarejše in vse so pokazale znanje in napredek. Na koncu so zasedle 5. mesto.

Za dečke letnik 2008  je bil to prvi Zajčkov turnir. V svoji kategoriji so samo enkrat izgubili (proti kasnejšim zmagovalcem, ekipi RŠ Vučiči HR) in na koncu zasedli 5. mesto. Znanje, borbenost in želja, ki so jo pokazali je dober obet za prihodnost našega rokometnega društva.

Dečki letnik 2007 so zmagali vse odigrane tekme na turnirju in zasluženo zasedli prvo mesto. Znanje in igra, ki so jo prikazali je presenetila vse v dvorani. Najhujšo borbo so imeli proti vrstnikom iz RK Dol TKI Hrastnik. V tekmi polni izključitev, se je iskrilo tudi na tribunah. Na koncu so naši fantje zasluženo zmagali in na koncu presrečni dvignili pokal za prvo mesto. Dokaz dobrih igre celotne ekipe sta tudi Krištof Kogovšek in Jon Verbovšek, ki sta bila izbrana v najboljšo peterko letnikov 2007.

Dečki 2006 so nastopili v najstarejši kategoriji na turnirju. Temu primerne so bile tudi odigrane tekme – vse težke in z minimalnimi razlikami. Naši fantje so z borbenostjo in nepopustljivostjo  nasprotnim ekipam vsili svoj način igre. Najtežja tekma se je odvijala proti ekipi RŠ Vučiči HR, kjer so naši zaostajali že za tri gole. Ekipa se ni predala in v zadnjih trenutkih tekme izenačila rezultat.  V živčnemu izvajanju sedemmetrovk so bili naši boljši in si tako utrli pot v finale.  V finalni tekmi turnirja pred polnimi tribunami so premagali ekipo RK Dol TKI Hrastnik in zasluženo dvignili pokal za prvo mesto. Tudi pri letniku 2006 smo imeli dva izbranca v naj peterko turnirja, to sta bila Žiga Elsner in Srečko Lupše.

Vsem ekipam čestitamo za trud, borbenost, igro in pokazano znanje. Glede na videno, se za prihodnost rokometa v Šmartnem ni bati. Za igro in rokometno znanje čestitamo tudi našim prijateljem iz ŽRD Litija in ostalim udeležencem .

Na koncu pohvalimo še organizatorja turnirja RK Radeče, ki je z dobro uigrano ekipo skrbel, da je šlo vse kot po tekočem traku. Prav tako pa sodnike, ki so kvalitetno in pravično odsodili turnir.