707 novih okužb – kaj sledi?

Včeraj je bilo zabeležili 707 novih okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih od opravljenih 4.902 testov je tako 14,42%.

Največ potrjenih primerov okužb je bilo včeraj v Ljubljani – okroglih 100, sledil je Kranj s potrjenimi 38 primeri, pa Domžale, Radovljica, … V Trbovljah je bilo 9 novih okužb, 7 v Zagorju ob Savi, 6 v Litiji in 1 v Hrastniku.

V bolnišnicah se zaradi posledic covid-19 zdravi 210 ljudi, 35 jih potrebuje zdravljenje na intenzivni negi, 2 osebi pa sta včeraj umrli.

Novi koronavirus pa ni nevaren le starejših ljudem – po besedah vodje intenzivnega oddelka infekcijske klinike Matjaža Jereba je najmlajši bolnik na intenzivnem oddelku star 42 let in nima drugih pridruženih bolezni.

Kaj torej sledi? Vlada bo na današnji seji popoldne na sprejela nove ukrepe iz tretje faze oranžnega paketa. Pričakujemo lahko  morda tudi zapiranja po posameznih upravnih enotah, in sicer tistih s slabo epidemiološko sliko. Med najbolj ogroženimi regijami so gorenjska, koroška in osrednje slovenska regija, sledi pa jim zasavska regija s 194,54 na novo okuženih v zadnjih 14 dneh na 100 000 prebivalcev regije.