Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V petek v zgodnjih jutranjih urah so bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila v Čečah trčil v drevo, ki se je podrlo tik pred njim.

Neznanec je preko noči s sprejem posprejal osebno vozilo in ga s tem poškodoval. Policisti o okoliščinah kaznivega dejanja še zbirajo obvestila.

V soboto zjutraj so prejeli obvestilo, da se je v naselju Boben podrlo drevo , ki je poškodovalo ograjo in zaprlo promet na cesti.

V nedeljo v opoldanskem času so bili obveščeni o prometni nesreči s samoudeležbo v Kisovcu, kjer je voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad vozilom in trčila v leseni električni drog in prometni znak. Zoper voznico vodijo postopek o prekršku.

PP Trbovlje

V petek so obravnavali poškodovanje osebnega vozila na parkirnem prostoru, ki ga je neznanec poškodoval z neznanim predmetom in povzročil materialno škodo v višini 300 EUR

Prav tako so obravnavali prometno nesrečo z majhno materialno škodo, kjer je bilo udeležencema izdano obvestilo o odstopu od nadaljnjega ogleda

Policisti so se odzvali na interventni klic, da se pred gostinskim lokalom prepira več občanov. Na kraju se pri kršitvi javnega reda in miru se eden izmed kršiteljev ni umiril in je s kršitvijo nadaljeval, zaradi česar so ga policisti pridržali na podlagi Zakona o prekrških.

V soboto voznik osebnega avtomobila ni upošteval pravil o prednosti in povzročil prometno nesrečo z materialno škodo. Na osebnih avtomobilih je nastala materialna škoda v višini 3800 EUR. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

V nedeljo so obravnavali prometno nesrečo na javni cesti, kjer je povzročitelj trčil ob klopi, ki so se nahajale na dvorišču stanovanjske hiše poleg vozišča, nato pa kraj zapustil brez nudenja podatkov oškodovancu.

PP Litija

V petek je voznica z vozilom trčila v podrto drevo.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo na relaciji Zg. Log – Spodnji Hotič, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, zoper katerega vodijo postopek o prekršku

V soboto so prejeli prijavo suma kaznivega dejanja Tatvina, ki je bila storjena v Šmartnem pri Litiji. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Policisti so prejeli prijavo suma kaznivega dejanja Nasilje v družini, ki je bilo storjeno na območju Litije. Izrečen je bil ukrep prepovedi približevanja. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prijavo suma kaznivega dejanja Tatvina, ki je bila storjena v Dolskem. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

PP Zagorje ob Savi

V petek so policisti na podlagi odredbe Okrajnega sodišča na območju  opravili hišno preiskavo, pri kateri so bili najdeni in zaseženi rastlinski delci za katere se sumi da so prepovedana droga. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.

V popoldanskem času so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo na regionalni cesti Izlake – Trojane (RC 221), ki se je zgodila zaradi neupoštevanja določil o pravilni strani in smeri vožnje. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

V večernem času so policisti pri kontroli gostinskega obrata v Zagorju ob Savi mladoletniku zaradi suma prekrška zasegli kovinsko pištolo brez nabojev in škatlico z delci posušene rastline za katero se sumi, da je prepovedana droga.  Po opravljeni analizi bo podan obdolžilni predlog na sodišče in poročilo na Center za socialno delo.  

Občan je na policijsko postajo prinesel tablični računalnik znamke Apple iPad, ki ga je našel na Izlakah. Lastnika pozivamo, naj se z dokazili o lastništvu zglasi na Policijski postaji Zagorje ob Savi.