Zasavska kronika

V minulem tednu in preko vikenda so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V torek dopoldan so policisti obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila na Logu in sicer je neznani storilec ponoči odlomil stransko ogledalo. Materialna škoda znaša 100,00 €, sledi kazenska ovadba.

V sredo so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na parkirišču ene izmed trgovin, kjer je prišlo do spora in pretepa med dvema osebama. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

petek v večernih urah so ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,48 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi prekrškovni postopek.

V nedeljo so bili obveščeni, da je na Marnem z drevesa padel moški. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je moški tresel jabolka, pri tem pa se mu je odlomila veja zaradi česar je padel z drevesa. Huje poškodovan je bil s helikopterjem prepeljan v UKC Ljubljana, kjer ostaja na zdravljenju.

PP Zagorje ob Savi

V četrtek so bili policisti obveščeni o prometni nesreči in pobegom povzročitelja, ki se je zgodila na parkirišču v Zagorju ob Savi. Policisti še zbirajo obvestila o pobeglem vozniku.

V nadaljevanju  se je na Policijsko postajo zglasila občanka, ki je izročila najdene ključe, ki jih je  našla v parku dr. Janeza Drnovška v Zagorju ob Savi. Lastnik jih lahko prevzame na policijski postaji.

V petek zjutraj so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z majhnimi poškodbami in pobegom povzročitelja, ki se je zgodila na območju Sopote. Policisti še zbirajo obvestila o pobeglem vozniku.

Obveščeni so bili tudi o prometni nesreči z materialno škodo na območju Zagorja ob Savi. Policisti so udeležencu zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča in trčenja v brežino izdali plačilni nalog.

V nadaljevanju so policisti iz vozišča regionalne ceste Zagorje ob Savi – Izlake odstranili veje, ki so ovirale promet.

V nedeljo v večernem času so bili policisti obveščeni o podrtju dotrajanega droga javne razsvetljave na območju Trbovelj. Obveščene so bile pristojne službe, ki so sanirale oviro.

PP Trbovlje

V ponedeljek so policisti ustavili voznico osebnega avtomobila, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, z nameščenimi registrskimi tablicami, ki niso pripadale vozilu. Ker je voznica kazala očitne znake nezanesljive vožnje, ji je bil odrejen hitri test na droge, ki je bil pozitiven. Voznici je bil nato odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonila. V postopku je bilo zaseženo osebno vozilo, zoper voznico pa vodijo postopek o prekršku.

V nočnem času so ustavili voznika osebnega avtomobila, ku mu  je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,46 mg/l  alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi prekrškovni postopek.

Občanu so zasegli snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi sledi postopek o prekršku.

V sredo so prejeli prijavo kaznivega dejanja tatvine kolesa. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je bilo pri preizkusu alkoholiziranosti ugotovljeno, da je voznici udeleženki preizkus alkoholiziranosti pokazal vsebnost 1,19 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Po vseh zbranih obvestilih sledi zoper voznico kazenska ovadba zaradi Nevarne vožnje v cestnem prometu.

V  nočnem času v redni kontroli so ustavili voznika mopeda, ki je vozil moped, za katerega se sumi, da je predelan tako, da presega omejeno hitrost za tovrstno vozilo. Vozilo mu je bilo začasno zaseženo in odrejen izredni tehnični pregled.

V petek v jutranjem času se je na glavni cesti II. reda št. 108 med Trbovljami in Hrastnikom pripetila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila, ki je izgubil oblast nad vozilom in trčil v podporni zid.  Pri tem je nastala le materialna škoda, povzročitelju pa je bila izrečena globa.  

V jutranjem času je voznica osebnega avtomobila na parkirišču v Trbovljah trčila v parkiran osebni avtomobil, pri čemer je nastala materialna škoda. Povzročiteljici je bila izrečena globa.

V dopoldanskem času so bili s strani občana obveščeni o osebi, ki pred trgovskim centrom v Trbovljah zbira prostovoljne prispevke. Na kraju je bil dobljen državljan Romunije, ki je zbiral prostovoljne prispevke brez dovoljenja upravne enote, zaradi česar mu je bila izrečena globa.

V večernem času so intervenirali v Hrastniku, kjer je moški, ki je bil pod vplivom alkohola, hodil po vozišču, vpil in žalil mimoidoče. Med postopkom je žalil policiste in ni upošteval ukazov, zaradi česar je bil pridržan, prav tako pa mu je bila izrečena globa.

V nedeljo v večernem času so pri kontroli prometa na območju Trbovelj policisti ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki na znake policistov ni ustavil, ampak je nadaljeval z vožnjo, nato pa vozilo le ustavil. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je vozilo vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Pri kontroli vozila je bilo ugotovljeno, da sta na vozilu nameščeni registrski tablici, ki ne pripadata temu vozilu ter da vozilo ni registrirano. Vozilo je mu je bilo zaseženo, zoper njega pa bomo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Litija

V ponedeljek so litijski policisti obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti, ki je bilo storjeno v Šmartnem pri Litiji. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Kršitev Zakona o zaščiti živali v Litiji, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog je bil v Litiji vozniku odrejen strokovni pregled, katerega je voznik odklonil. Zoper njega vodijo postopek o prekršku.

Prav tako v Litiji so ustavili voznika, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,65 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Pri kontroli prometa je bil ustavljen voznik kolesa z motorjem, ki ni  imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V torek so obravnavali kršitev javnega reda in miru v Šmartnem pri Litiji, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Prijavo suma kaznivega dejanja Velika tatvina, ki je bilo storjeno v naselju Tepe. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometno nesrečo na parkirišču v Črnem Potoku, kjer je neznana voznica trčila v parkirano vozilo in s kraja odpeljal ne da bi oškodovanki nudila podatke ali o tem obvestila policijo. Kršiteljica je bila naknadno izsledena in zoper njo vodijo postopek o prekršku.

V  Bukovici pri Litiji so občanu zasegli 6 rastlin (sum konoplja). Zasežene rastline bodo poslane v analizo po kateri sledi postopek o prekršku.

Pri kontroli prometa je bil ustavljen voznik, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,68 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja mu je bilo vozilo zaseženo. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog.  

V sredo so obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja Tatvina, ki je bilo storjeno v naselju Dol pri Ljubljani. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V četrtek so obravnavali sum kaznivega dejanja Tatvina, ki je bilo storjeno v Litiji. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V petek so policisti v naselju Gozd Reka zasegli rastlino, s karakteristikami konoplje. Sledi preliminarni test na Oddelek kriminalistične tehnike Policijske uprave Ljubljana ter v kolikor se dejansko potrdi, da je zasnežena rastlina prepovedana droga, bo izdana odločba v hitrem postopku, zaradi kršitve ZPPPD.

Obravnavan je bil primer pogrešane osebe v bližini naselja Mala Goba. Stekla je iskalna akcija, v katero je bil vključen helikopter policije, pogrešani pa je bil izsleden naslednji dan.

Primer, ko je voznik z vozilom trčil v divjad, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.

V nedeljo so obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja Zloraba negotovinskega plačilnega sredstva. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Kršitev Zakona o zaščiti živali v naselju Velika vas (občina Domžale), kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V naselju Selšek so zasegli rastlino, s karakteristikami konoplje. Sledi preliminarni test na Oddelek kriminalistične tehnike Policijske uprave Ljubljana ter v kolikor se dejansko potrdi, da je zasnežena rastlina prepovedana droga, bo izdana odločba v hitrem postopku, zaradi kršitve ZPPPD.

Obravnavali so še primer, ko je voznica z vozilom trčila v divjad, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.