Minuli teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V ponedeljek so na železniški postaji v Hrastniku obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer je neznani voznik, z neznanim vozilom trčil v vozilo oškodovanke. S kraja je odpeljal, ne da bi ji nudil svoje podatke ali o tem obvestil policijo.

Med zbiranjem obvestil je bila, v razgovoru z osumljenko kaznivega dejanja, zasežena pištola (plašilka) in naboji. Sledi analiza in ustrezen ukrep.

V torek so bili s strani oškodovanca obveščeni o tatvini predmetov z vrta, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer je neznani voznik, z neznanim vozilom,  trčil v vozilo oškodovanca. S kraja je odpeljal, ne da bi mu nudil svoje podatke ali o tem obvestil policijo.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek kaznivo dejanje Grožnja na območju Zagorja ob Savi. Policisti bodo  po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

V Rovah so obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami zaradi neupoštevanja določil o prednosti. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli prekrškovni postopek zoper povzročitelja prometne nesreče.

V torek se je zgodila prometna nesreča z udeležbo divjadi in materialno škodo na območju Kala. Policisti so udeležencu izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Zaradi nepravilnega parkiranja vozila v Hrastniku je bilo kršitelju izrečeno opozorilo zaradi kršitve 65. člena Zakona o pravilih cestnega prometa.

Kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari v Zagorju ob Savi. Policisti bodo s kazensko ovadbo obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo.

V sredo je na Izlakah prišlo do prometne nesreče z udeležbo dveh vozil. Policisti so udeležencema ob izpolnjevanju pogojev iz 111. člena ZPrCP izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V četrtek pa se je v Zagorju ob Savi prav tako zgodila prometna nesreča  z udeležbo dveh vozil. Policisti so udeležencema ob izpolnjevanju pogojev iz 111. člena ZPrCP izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PP Trbovlje

V ponedeljek v popoldanskem času so intervenirali pred trgovskim centrom v Trbovljah, kjer je državljanka Romunije vsiljivo beračila, zaradi česar ji je bila izrečena globa.

Obravnavali so kaznivo dejanje nasilja v družini, kjer je bilo kršitelju izrečena prepoved približevanja oškodovanki.

V torek, nekaj po 15. uri se je zgodila prometna nesreča na Trgu revolucije v Trbovljah, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje neznane voznice rdečega osebnega avtomobila, ki je trčila v vozilo pred seboj in nato odpeljala s kraja. Vse ki bi karkoli vedeli o  prometni nesreči naprošamo, da o tem obvestil policijo.

V sredo v popoldanskem času so obravnavali kaznivo dejanje tatvine artiklov v trgovini v Trbovljah. Po vseh zbranih obvestilih bo podano poročilo na pristojno tožilstvo.

V nočnem času so v Trbovljah občanu zasegli neznano snov za katero sumimo, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bomo zoper njega izvedli prekrškovni postopek.

V četrtek popoldan se je pred trgovskim centrom v Trbovljah zgodila prometna nesreča, ki jo  je povzročil neznani voznik osebnega avtomobila, rdeče barve, ki je pri vožnji mimo oplazil ustavljeno vozilo in nato s kraja odpeljal. Za neznanim voznikom zbirajo obvestila.

PP Litija

V ponedeljek so obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja Tatvina, ki je bilo storjeno v Litiji. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Kršitev javnega reda in miru v naselju Litija, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V torek so obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti, ki je bilo storjeno v naselju Zaboršt pri Dolu. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prijavo suma kaznivega dejanja Velika tatvina, ki je bilo storjeno v naselju Polšnik. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V sredo je prišlo do kršitve Zakona o zaščiti živali v naselju Litija, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V četrtek so obravnavali primer, ko sta trčila voznik reševalnega vozila in voznik osebnega avtomobila, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.

Kršitev javnega reda in miru v naselju Mamolj, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Še ena kršitev javnega reda in miru Moravčah, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku. Zadeva bo odstopljena v reševanje policistom PP Domžale.