Policisti v Zasavju so pretekli vikend poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so policisti obravnavali kaznivo dejanje zatajitve na območju Škofje Loke. Policisti bodo akte odstopili v nadaljnje reševanje pristojni policijski postaji.
– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na območju Zagorja.
– obravnavali so tudi prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami na Savskem mostu v Zagorju, ki se je pripetila zaradi neupoštevanja določil o prednosti. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.
– v nedeljo so imeli v policijskem postopku osebo, ki so ji zasegli hladno orožje – bokser. Zasežen predmet je poslan v analizo pristojnim strokovnim službam.
– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na območju Kotedreža, v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila.

PP Litija:
– v petek so policisti obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila na parkirišču v Ljubljani; do sedaj neznani voznik je  trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil podatke ali o tem obvestil policijo.
– nudili so asistenco zdravstvenim delavcem.
– pri opravljanju kontrole v cestnem prometu so z voznico opravili preizkus alkoholiziranosti, kjer je rezultat znašal 0,85 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so ji odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v soboto so obravnavali nesrečo, kjer je voznik trčil v podrto drevo, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda kraja nesreče.
– pri opravljanju kontrole prometa so z voznikom v postopku opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,66 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Trbovlje:
– v petek v popoldanskem času je neznani storilec iz garderobe v športnem objektu odtujil denarnico z vsebino.
– v popoldanskem času je neznani voznik na parkirišču zaradi nepravilnega premika trčil v parkirano vozilo in po dejanju odpeljal ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke.

PP Hrastnik:
– v soboto so občanu zasegli rastlino, za katero se sumi, da je prepovedana droga konoplja. Po pridobljeni analizi sledi hitri postopek.
– v soboto so posredovali pri sporu med občankama, zoper obe bo uveden hitri postopek.
– v Hrastniku je prišlo do prometne nesreče s pobegom na parkirnem prostoru.
– v nedeljo so ustavili voznika osebnega vozila in ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (odklon testa alkoholiziranosti). Občanu je bil zasežen avtomobil in zoper njega sledi obdolžilni predlog.