Minuli vikend so policisti poleg rednih nalog na območju Zasavja obravnavali še:

PP Hrastnik

V soboto zvečer so obravnavali kršitev javnega reda in miru na območju Hrastnika, kjer so med postopkom zasegli prepovedano snov, za katero obstaja sum prepovedane droge. Snov zasežena in po zbranih vseh obvestilih sledi ustrezen ukrep.

V nedeljo  so na območju Trbovelj proti potrdilu zasegli bankovec, za katerega se sumi, da je ponarejen. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

V Zagorju je bilo obravnavano kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari in sicer je neznani storilec na parkirišču poškodoval zadnji brisalec parkiranega osebnega avtomobila. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

PP Zagorje ob Savi

V petek je bilo storjeno kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari – pnevmatik na vozilu v Zagorju ob Savi. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja ter o kaznivem dejanju zbirajo potrebna obvestila.  Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Prijavljen je bil sum storitve kaznivega dejanja Nevestnega dela v službi in kaznivega dejanja Zatajitve in poškodovanja tuje stvari.  Prijave kaznivih dejanj bodo odstopljene pristojnim policijskim postajam v nadaljnje reševanje.

V soboto so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Zagorju ob Savi. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče skladno z določili 111. člena ZPrCP.

V nedeljo pa so obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo na območju Domžal. Policisti so v obeh primerih udeležencem izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče skladno z določili 111. člena ZPrCP.

PP Trbovlje

V petek v  popoldanskem času so pri kontroli prometa v Trbovljah policisti ustavili mladoletnega voznika mopeda, kateremu je bil odrejen izredni tehnični pregled zaradi suma, da je vozilo predelano. Na tehničnem pregledu je bilo ugotovljeno, da je vozilo predelano tako, da dosega hitrost 61 km/h, kar je več od dovoljenje, ki je 25 km/h. Zaradi navedenega mu je bil moped zasežen in z obdolžilnim predlogom predan na pristojno sodišče.

V večernem času so v Trbovljah občanu zasegli neznano snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.

PP Litija

V petek sta v Polšniku trčila voznika osebnih vozil; policisti so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.

Policisti so prejeli prijavo suma kaznivega dejanja Lahka telesna poškodba, ki je bilo storjeno v Litiji. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prejeli so tudi prijavo suma kaznivega dejanja Tatvina ki je bila izvršena na območju Viča v Ljubljani. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V soboto so v naselju Moravče pri Gabrovki ustavili voznika in mu  odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,84 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Prav tako je bilo ugotovljeno, da vozilo ni bilo registrirano. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.  

Kršitev javnega reda in miru v naselju Gozd – Reka, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V nedeljo obvestilo o najdbi več neeksplodiranih ubojnih sredstev, ki po vsej verjetnosti izhajajo iz 2. sv. vojne. Policisti so kraj zavarovali, pristojni uslužbenci civilne zaščite za eksplozivna sredstva pa so poskrbeli za uničenje.