V javnosti kroži neprijetna novica o zaprtju SB Trbovlje. Pričelo se je z nekajdnevnim zaprtjem bolnišničnega dela pediatrije in porodnega oddelka bolnišnice, veliko vprašanj pa je postavila tudi zamenjava direktorja bolnišnice.

Danes so se z vodstvom bolnišnice sestali predstavniki zasavskih občin, državni sekretar Ministrstva za zdravje Denis Kordež in drugi. Sporočilo za javnost, ki izhaja iz tega srečanja, je objavila Splošna bolnišnica Trbovlje na svoji spletni strani in ga objavljamo v celoti:

“Spoštovani.
 
Obveščamo vas, da sta danes, 15.10.2024, v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala sestanek vodstva bolnišnice s predstavniki občin Trbovlje, Hrastnik, Zagorje ob Savi in Litija, katerega se je udeležil tudi državni sekretar MZ Denis Kordež s sodelavci, ter novinarska konferenca, na katero so bili povabljeni mediji ter poslanci v Državnem zboru RS, ki prihajajo iz Zasavja. Včeraj, 14.10.2024, se je v.d. direktorja Marjan Podgoršek sestal tudi z županom občine Trbovlje, Zoranom Pozničem.
 
V okviru navedenih sestankov ter novinarske konference, sta v.d. strokovnega direktorja Tadeja Jelenko in v.d. direktorja Marjan Podgoršek, predstavila trenutno stanje bolnišnice ter načrte za prihodnost. Pri tem sta poudarila, da je trenutno finančno in likvidnostno stanje bolnišnice slabo, vendar bo le-to z ustreznimi sanacijskimi ukrepi v doglednem času sanirano. Kljub finančnemu stanju vsi oddelki Splošne bolnišnice Trbovlje delujejo normalno, pri izvajanju določenih programov smo celo ena redkih, ki jih izvaja, tudi pomanjkanje zdravstvenega kadra trenutno dobro obvladujemo. Pri izvajanju ukrepov za normalizacijo delovanja Splošne bolnišnice Trbovlje upamo na sodelovanje ustanovitelja ter lokalnih skupnosti zasavske regije.
Kot so v svoji izjavi za javnost poudarili tudi na Ministrstvu za zdravje, se nikakor ne namerava zapreti Splošne bolnišnice Trbovlje, prav tako se ne nameravajo ukiniti programi pediatrije, ginekologije, porodništva ali katerega drugega programa. Enako je danes zagotovilo tudi vodstvo bolnišnice.” https://www.sb-trbovlje.si/aktualno/novice/sporocilo-za-javnost-z-dne-15-10-2024-59.html

 

Trboveljska bolnišnica je za regijo bistvena in nujno potrebno je, da jo delujočo tudi ohranimo!