Občina Zagorje ob Savi vabi na slovesno odprtje Kolesarske steze Primoža Rogliča in Parka Primoža Rogliča, ki bo jutri, 17. oktobra 2024, ob 16. uri v Parku Primoža Rogliča v Kisovcu.

Po slavnostni otvoritvi, na kateri bo spregovoril častni občan Občine Zagorje ob Savi, Primož Roglič, se bo dogajanje preselilo v Zagorje na mestno ploščad, kjer boste lahko ob zvokih skupine Siddharta pozdravili štirikratnega zmagovalca dirke po Španiji Primoža Rogliča.

Ob tej priložnosti je Občina Zagorje ob Savi v sodelovanju s Filatelističnim društvom Trbovlje izdala spominsko znamko in razglednico, na dan odprtja pa še poseben poštni žig, ki obeležuje kolesarski praznik zagorske doline. Vse poštne pošiljke, ki bodo ta dan poslane s Pošte Slovenije v Zagorju, bodo opremljene s tem poštnim žigom, ta pa bo na zahtevo na voljo vse do 30. oktobra na okencu Pošte Slovenije v Zagorju.

To pa še ni vse – na panojih ob cesti od rondoja pa do nakupovalnega središča Spar bo postavljena ulična razstava, ki bo ovekovečila nekatere najvidnejše uspehe Primoža Rogliča, v Kulturnem centru Delavski dom pa bo do 2. novembra na ogled razstava fotografij kolesarske steze in filatelistična tekmovalna razstava na temo človekovega gibanja z naslovom Hitro, hitreje, najhitreje.

Zaradi omenjenega dogodka v Kisovcu bosta jutri med 15.30 in 17.30 za promet popolnoma zaprti lokalna cesta SIPOREKS-RANČIGAJ, na relaciji od priključka z regionalno cesto (Tomčev most, Xella Ytong) do hiše Spodnji Šemnik 1 v Kisovcu ter kolesarska steza na relaciji od priključka z lokalno cesto (Tomčev most) do hiše Spodnje Izlake 2 na Izlakah.

Vabljeni na prireditev!