Pravijo, da dobro blago se samo hvali, je pa tudi res, da si odličnost zasluži priznanje.
Na Brdu pri Kranju se je v okviru Dnevov slovenskega turizma sestala Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije ter podelila priznanja za kakovost gostinske ponudbe in jubileje za dolgoletno delo v gostinstvu.
Eno od priznanj za kakovost gostinske ponudbe 2025 je letos šlo tudi v Zasavje. Prejel ga je Lojze Čop, Hiša domačih okusov Pr’ Čop iz Podkuma. Njegovo priznanje so pospremili s temi besedami:
“V slogu »z njive na krožnik« chef Lojze Čop na krožnike gostov pričara grajsko in kmečko, moderno in tradicionalno, vse tisto, kar na kmetiji 800 metrov visoko Čopovi pridelajo in naberejo sami ter odkupijo in zamenjajo pri sosednjih kmetih.
V Hiši domačih okusov Čopovi ohranjajo tradicijo domače slovenske kuhinje, s poudarkom na zasavskih dobrotah, ob tem pa gostje uživajo še v čudoviti naravi in pristnem gostoljubju.
Poznani so tudi po svojem cateringu. So nosilci blagovne znamke Gostilne Slovenija. Bogate reference, čut za prefinjenost, različni slogi pogostitev, obvladovanje protokolarnega bontona, brezhibna organizacija in postrežba zagotavljajo brezhibne dogodke.” (Mihelič, https://www.ozs.si/novice/na-gostinskem-srecanju-so-podelili-jubilejna-priznanja-in-priznanja-za-kakovost-69120ba9afe9c31449007c15, 2025).
Lojze Čop je na družabnem omrežju zapisal: “Pa nismo kar tako… Iz male gostilne v hribih s skromnimi začetki smo dokazali, da se vztrajnost in trdo delo izplačata. Danes smo na Brdu pri Kranju prejeli plaketo za kakovostno gostinsko ponudbo in turistično prepoznavnost. Veseli smo priznanja, predvsem pa se zavedamo, da naša gostilna ne bi bila tako prepoznavna brez naših zaposlenih ter vseh vas, ki nas z veseljem obiskujete in nam dajete podporo. Mi pa se trudimo, da so vaši najpomembnejši dogodki obarvani tudi z odlično kulinarično noto. Hvala za vašo podporo…”
Hiša domačih okusov Pr’ Čop je res pohvale vredna. Domače, a hkrati prijetno vzdušje, ki ga začutite takoj, ko vas prijazno sprejmejo ob vašem prihodu, se nadaljuje ves čas vašega obiska. Natakarji se za vas posebej potrudijo s prijaznostjo, ustrežljivostjo, hitrostjo, pa vseeno nasmehom na obrazu. O hrani pa je skoraj težko kaj napisati, saj je ponudba res pestra, okusi dražijo vaše brbončice, pa naj gre za dobrodošlico Hiše Pr’ Čop, juhe, glavne jedi ali pa sladice. Najbolje je, da jih kar obiščete in se sami prepričate. Seveda pa so vam na voljo tudi v primeru, da potrebujete catering na kakšnem dogodku (poskrbijo lahko za majhne, srednje velike ali res velike skupine lačnih ust) – preverjena odličnost. Če pa raje v dobri hrani uživate v objemu svojega doma, pa Hiša domačih okusov Pr’ Čop ponuja tudi različne domače izdelke, ki jih najdete na tej povezavi: https://www.gostilnacop.si/
Letošnje priznanje za kakovost gostinske ponudbe je res romalo v prave roke. Zasavci, bodimo ponosni na Lojzeta Čopa in Hišo domačih okusov Pr’ Čop. Iskrene čestitke!


























