Foto: FB stran Manj svečk za manj grobov

V dneh ko se še bolj intenzivno spominjamo vseh, ki niso več z nami, je ponovno oživela akcija “MANJ SVEČK ZA MANJ GROBOV”.

Akcija je vseslovenska in poteka že od leta 2009. Njen pobudnik je Primož Jelševar in Zagorja ob Savi. Zasavje, ki je tovrsten način dobrodelnosti razširilo po vsej Sloveniji, je v projekt vključilo prostovoljce. Eden od pomembnih partnerjev v projektu pa je VDC Zasavje, ki je tudi vključen v akcijo, saj uporabniki VDC Zasavje že vsa leta izdelujejo zastavice sočutja za vso Slovenijo, ki jih prejmejo donatorji.

Stojnice, kjer zbirajo prispevke v različne namene, vas letos čakajo pred pokopališčem v naslednjih krajih:

Kolovrat – prostovoljne prispevke zbirajo za sokrajana

Polšnik – zbrana sredstva bodo namenili deloma Karolini, delno pa za pomoč poplavljenim v občini Litija

Sava – prostovoljni prispevki se zbirajo za Karolino in za razvoj genskega zdravila za njeno uspešno zdravljenje

Šmartno pri Litiji – z zbranimi sredstvi bodo sofinancirali nakup defibrilatorja za Libergo

Trbovlje – prostovoljni prispevki se zbirajo za PGD Trbovlje mesto za nakup opreme za prečrpavanje, opreme za zaščito objektov ter opreme za preusmerjanje vode

Zagorje ob Savi – prostovoljni prispevki so namenjeni nakupu električnega invalidskega vozička za starejšega občana

Če pokopališča, kamor se odpravljate, ni med naštetimi, pa lahko v dober namen prispevate tudi tako, da pošljete SMS s ključno besedo SVECKA5 na številko 1919. S tem boste prispevali 5 € za medicinske pripomočke in zdravljenje bolnih in življenjsko ogroženih v dobrodelni akciji Manj svečk za manj grobov 2023.