Pestre počitnice v občini Zagorje

Na veselje šolarjev so se pričele težko pričakovane počitnice. Otroci se bodo lahko predali brezskrbnemu počitniškemu tempu. A prosti dnevi staršem večkrat povzročijo skrbi, ko ugotovijo, da nimajo varstva za otroke. V Zasavju to poletje ni razloga za tovrstne skrbi. Partnerji Večgeneracijskega centra Zasavje (VGC) so poskrbeli, da bo letošnje poletje zanimivo, doživeto in družabno. Pripravili so vrsto aktivnosti za otroke v vseh treh zasavskih občinah.

Počitniški miks

V Zagorju se bodo športno nadarjeni lahko priključili športnemu taboru, ki bo potekal od 2. do 6. julija, ali športno adrenalinskemu tednu s pričetkom 27. avgusta. Tisti, ki boste potovali, vam bo prav prišel brezplačen tečaj angleškega jezika za osnovnošolce od 7. do 9. razreda, ki bo potekal od 5. do 19. julija na ZLU. Na ustvarjalne prstke nismo pozabili, tako da se lahko priključite ustvarjalnim delavnicam, ki bodo potekale v organizaciji Društva prijateljev mladine Zagorje, ali »ustvarjalnicam« v dnevnem centru na Zasavski ljudski univerzi v Graščini Zagorje. Izdelovali bomo fimo žličke, naredili si bomo lastne kamne sreče in krede, ter se šli »igrarije« s kredami. Razvajali bomo tudi brbončiče, saj bodo vsako sredo na Zasavski ljudski univerzi potekale kulinarične delavnice. Ni skrivnost, da se nam bosta na kulinaričnih delavnicah pridružila tudi Mihela Kmetič, ljubiteljska slaščičarka z dolgoletnimi izkušnjami pri pripravi popsov – tortic na palčkah in pa ambasador vseživljenjskega učenja in kuharski mojster Lojze Čop.

Pod naslovom »Dogaja v Kisuci« se bodo mladi srečali v Kulturnem domu Svoboda Kisovec, kjer zabave zagotovo ne bo manjkalo. Nismo pozabili na tiste z veliko energije, zato se boste lahko 12. julija odpravili v adrenalinski park Menina, za bolj umirjene duše pa bo potekal konjeniški tabor od 15. do 20. julija. In še in še in še … V Zagorju so pri bogatem počitniškem programu združili moči Zasavska ljudska univerza, Mladinski center Zagorje, Društvo prijateljev mladine Zagorje, Občina Zagorje ob Savi, Smučarki klub Zagorje, Golden ranch Kisovec in krajevne skupnosti.

Celotni poletni program počitniških aktivnosti si lahko že ogledate na spletni strani Zasavske ljudske univerze www.zlu.si in www.vgc-zasavje.si.

Na določene aktivnosti se je zaradi lažje organizacije potrebno prijaviti, zato vas prosimo, da upoštevate navodila, ki so pripisana ob dejavnostih. Za dodatne informacije nas lahko pokličete na telefon 03 56 55 131 ali 068 613 954 ali pa nam pišete na [email protected]

»Vse aktivnosti so za udeležence brezplačne. Program VGC sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropski socialni sklad,« še sporočajo iz Večgeneracijskega centra Zasavje.

Celotni program: POČITNIŠKI MIKS, Zagorje 2018