Vir fotografije: AMD Izlake
Le še dobrih 10 dni in šolski prag bo prestopilo mnogo – tudi zasavskih – šolarjev. Pri srednješolcih in starejših otrocih morda res ni potrebno skrbeti, kako se bodo njihovi otroci obnašali na poti v šolo, drugače pa je pri tistih najmlajših, sploh prvošolcih, ki se v šolske klopi podajajo prvo leto.
Vsako leto za varnost na poti v šolo skrbijo policisti, na Izlakah pa imajo prakso, da na pomoč priskočijo tudi prostovoljci društva AMD Izlake, pridružita pa se jim tudi maskoti AMZS Anja in Marko, ki voznike opozarjata na skorajšnjo prisotnost šolarjev na prometnih površinah.
Namen preventivne akcije “Še 365 dni” je ozaveščanje voznikov, da bodo šolarji kmalu spet prisotni na šolskih poteh, četudi naj bi za varnost otrok in šolarjev skrbeli celo leto oziroma 365 dni. Akcija v organizaciji AMZS, ki poteka po vej Slovenji, je bila že v preteklosti lepo sprejeta tako med vozniki kot tudi krajani Izlak, posebno pa se maskot Anje in Marka razveselijo otroci.

AMD Izlake vas zato vabi, da se jim pridružite v torek, 30. avgusta 2021 ob 12.30 uri, ko bosta maskoti krenili po šolski poti od križišča pri tovarni ETI d.d. do trgovine Tuš na Izlakah.

Naj bo vstop v novo šolsko leto tudi zaradi vas, vozniki, prijeten in varen!