Agencija Parsifal je v januarju izvedla javnomnenjsko anketo z vprašanjem kdo bi bil po vašem mnenju najprimernejši predsednik vlade?”  Rezultati ankete so pokazali, da je največ anketirancev, ki se je opredelilo, komu bi zaupali svoj glas, glasovalo za trenutnega mandatarja Janeza Janšo in sicer je dobil podporo 16,9% glasov vprašanih. 

Z 11,8% je na drugem mestu novinec z doslej še neznanim programom Robert Golob, sledi pa mu Aleksander Čeferin, ki je dobil podporo le pri 2,3% anketiranih. 

Delež neopredeljenih je bil zelo visok – kar 54,4% ne ve, koga bi volilo oziroma ne bi volilo nikogar. 

V raziskavo je bilo zajetih 725 ljudi, 49,4% vprašanih je bilo žensk ter 50,6% moških. Povprečna starost je znašala 53,7 let, največ anketirancev je bilo iz najstarejše starostne skupine nad 55 let , najmanj pa iz najmlajše starostne skupine od 18 do 34 let.

Več o anketi lahko preberete v prispevku S. Kovač na tej povezavi: https://nova24tv.si/slovenija/politika/javnomnenjska-anketa-dalec-najprimernejsi-kandidat-za-mandatarja-je-janez-jansa/?fbclid=IwAR3vy1m9C9Csc906gXl4vPewI21VxQSDep1Zg2INnYXWEF2yOwYIYUzGCmM