Trboveljski  plavalci so se vrnili iz Banja Luke, kjer so več kot uspešno nastopili na močnem mitingu Banja Luka Open 2018. Kar 400 plavalcev iz osmih držav je penilo vodo na prekrasnem mestnem olimpijskem bazenu, kjer so se na štartni listi znašla tudi imena iz olimpijskih iger. Tekma je bila tudi  test  in priložnost za pridobivanje plavalnega občutka pri prehodu iz malega v veliki bazen.

Tekmovanja, ki je postalo znano po Evropi, so se  udeležili tudi štirje trboveljski  plavalci: Nika Todorovič, Daša Krajnc, Žiga Šintler in Tim Dolanc. Na žalost na tekmo ni odpotoval Tilen Šintler, ki je zaradi  zaradi  šolskih obveznosti  moral izpustiti to tekmovanje.

V izrednem vzdušju, ki ga znajo narediti organizatorji, so naši plavalci pokazali solidno pripravljenost pred prihajajočimi  tekmovanji in kljub hedikepu po prehodu iz 25 metrskega v 50 metrski bazen, dosegli nekaj odličnih uvrstitev in rezultatov.

V prvi vrsti se je z zmago na 50 prsno v  kategoriji  izkazal Žiga Šintler, ki je posegel po srebrnih odličjih tudi na 200 prsno in 400 mešano,  z bronom pa se je moral zadovoljiti na 100 prsno in v štirih nastopih osvojil ravno toliko odličij.

Tudi drugi trboveljski  plavalec Tim Dolanc je upravičil nastope na tako močnem mitingu, saj se je v kategoriji v štirih nastopih prebil do treh  final, kjer je osvojil peto mesto na 100 prosto, osmo mesto na 200 prosto, ter deveto mesto na 200 mešano. Povedati je potrebno, da je  v finalu plavalo 10 plavalcev, saj ima  olimpijski bazen ravno  toliko prog.

Daša Krajnc je,  kljub utrujenosti  po  treningih in tekmovanjih v aquatlonih  zmogla toliko moči, da se je trikrat uvrstila v finala. Na  100 delfin je osvojila šesto mesto, na  200 delfin je bila z osebnim rekordom  sedma,  na 200 prsno  je  bila osma, na 100 prsno pa je osvojila 10. mesto.

Nika Todorovič pa se je  z odplavanimi  časi v težkih disciplinah in hudi konkurenci  na  100 in 200 delfin, ter 100 hrbtno uvrstila v sredino nastopajočih.

Po  uspešnem nastopu v Banja Luki, pa domači plavalci komaj čakajo  na odprtje letne sezone in s tem prehod na treniranje v domačem bazenu.