Od 5. do 8. julija je v Umagu na Hrvaškem, v organizaciji Svetovne karate zveze, potekal »KARATE1 YOUTH LEAGUE« za mlajše kadete, kadete in mladince ter »WKF U12&U21 CUP« za deset in enajstletnike ter mlajše člane. To tekmovanje je do lanskega leta nosilo naziv Svetovni pokal za mlade, ki ga pa je z letošnjim letom Svetovna karate zveza preimenovala. Format tekmovanja je ostal nespremenjen. V preteklih dneh je bilo v Umagu rekordnih 3214 tekmovalk in tekmovalcev iz 74 držav sveta. Barve našega kluba so zastopali Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Kenan Isakovič, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič in Stefan Joksimovič. Vodil jih je trener Miha Kovačič.

STEFAN JOKSIMOVIČ JE OSVOJIL BRONASTO MEDALJO NA SVETOVNEM POKALU V KATEGORIJI MLAJŠIH ČLANOV NAD 84 KILOGRAMOV

Prvi dan so nastopili najmlajši, kjer pa Trboveljčani niso imeli svojih predstavnikov, tako da so ta dan izkoristili za počitek in psihološko pripravo. Že prvi nastop drugega dne tekmovanja je prinesel veselje trboveljskim karateistom. Barbara Haberl je v kategoriji mlajših članic do 55 kilogramov v prvih dveh krogih premagala Kanadčanko in Italijanko. V polfinalu se je pomerila s staro znanko, dvakratno evropsko prvakinjo iz Srbije, kjer je izgubila z minimalnih 1:0. V borbi za bronasto medaljo ni nič prepustila naključju in z zanesljivih 5:1 premagala predstavnico Romunije ter tako osvojila tako želeno medaljo. Njeno drugo na svetovnih pokalih. Nadaljevalo se je odlično. V kategoriji mlajših članov nad 84 kilogramov sta nastopila Stefan Joksimovič in Ajdin Mujkanovič. Ker so v kategoriji nastopili trije Slovenci je žreb oba naša žal postavil na eno polovico liste. Stefan je v prvih dveh borbah premagal Madžara in Belorusa. V polfinalu je kljub neodločenemu rezultatu 2:2 izgubil proti Rusu, saj je nasprotnik dosegel prvo točko. Sledila je borba za bronasto medaljo. Na spodnjem delu žrebne liste je Ajdin v prvi borbi izgubil proti Rusu, ki je v nadaljevanju premagal tudi Stefana. V prvem repasažu je bil Ajdin boljši od predstavnika Kosova. Tako sta se za bronasto medaljo na svetovnem pokalu pomerila Stefan in Ajdin med seboj. Borba je bilo zelo napeta. Povedel je Ajdin, vendar je Stefan ob koncu borbe rezultat preobrnil in zmagal s 5:4. Ajdin je tako osvojil vseeno odlično, a za športnike nehvaležno, peto mesto. Stefan pa je osvojil že svojo četrto medaljo na svetovnih pokalih, tokrat bronasto, kar ga uvršča med najuspešnejše Slovence v zgodovini svetovnih pokalov Svetovne karate zveze.

BARBARA HABERL JE OSVOJILA BRONASTO MEDALJO NA SVETOVNEM POKALU V KATEGORIJI MLAJŠIH ČLANIC DO 55 KILOGRAMOV

Ostali Trboveljčani niso zabeležili vidnejših rezultatov. Po prvem krogu so tekmovanje zaključili Laura Božjak v katah pri kadetinjah, Kenan Isakovič pri mlajših kadetih do 45 kilogramov in Urša Haberl po obojestranski diskvalifikaciji v kategoriji mladink do 53 kilogramov. Domen Zidar je pri mladincih do 61 kilogramov v prvem krogu premagal predstavnika Hrvaške ter nato v drugem izgubil proti Bolgaru. Letošnje tekmovanje v Umagu bo zapisano v zgodovino trboveljskega kluba kot eno izmed najuspešnejših. Za najboljše klubske tekmovalce sledi aktiven odmor. Ponovno se bodo zbrali v začetku avgusta, kjer so treningi že tradicionalno namenjeni izboljšanju fizične priprave.

REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE:

Mlajše članice do 55 kg:

3. mesto: Barbara HABERL

Mlajši člani nad 84 kg:

3. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ

TRBOVELJČANI Z DVEMA BRONSTIMA MEDALJAMA NA SVETOVNEM POKALU V UMAGU

Jernej Simerl Tajnik kluba