Pretekli vikend je na Madžarskem potekal 24. Mednarodni karate turnir “Budapest Open”. Iz našega kluba sta se turnirja udeležili sestri Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar pa je zaradi poškodbe, ki jo je dobil na treningu, ostal doma. Turnir, na katerega je bilo prijavljenih 1786 tekmovalk in tekmovalcev iz 34 držav je bil na visokem nivoju in kar nekaj držav si je turnir izbralo za izborno tekmo za člansko svetovno prvenstvo ter mladinsko evropsko prvenstvo.

Vir fotografij: Arhiv Karate klub Trbovlje

 

Na prvi izborni tekmi za člansko svetovno prvenstvo, ki bo meseca novembra v Dubaju, je svoj nastop odlično opravila Barbara Haberl v kategoriji do 55 kilogramov. Kar štirikrat je zmagala (v finalu je premagala tudi Luksemburžanko Warlingovo, nosilko devetih medalj iz evropskih in svetovnih prvenstev) ter se tako zavihtela na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Sestra Urša Haberl je nastopila v isti kategoriji in po zmagi v prvem krogu nato  v drugem krogu žal izgubila.

 

Kandidate za člansko reprezentanco čaka še nastop na Premier ligi v Moskvi in Odprto prvenstvo Hrvaške na Reki, mlajši karateisti pa se bodo v soboto pomerili na 3. Pokalni tekmi Karate zveze Slovenije v Stražišču pri Kranju.

Čestitke Barbari in veliko sreče vsem!