Vir fotografije: Karate klub Trbovlje

Od petka do nedelje je v Parizu potekal kvalifikacijski olimpijski karate turnir, kjer so se delila še zadnja prosta mesta za udeležbo na letošnjih poletnih olimpijskih igrah. Med šestimi slovenskimi reprezentanti je bila tudi zasavčanka Barbara Haberl, članica Karate kluba Trbovlje.

Na turnirju se je pomerilo 480 tekmovalk in tekmovalcev iz 96 držav sveta, na olimpijske igre pa so vodila zgolj prva tri mesta v posameznih težnostnih kategorijah.

V Barbarini kategoriji do 55 kilogramov se je pomerilo 59 tekmovalk iz 59 držav – Barbara je edina zastopala Slovenijo v svoji kategoriji.  Na žalost pa je Barbara v boju z Estonko Li Lirisman izgubila in se iz Pariza vrnila brez vstopnice za Tokio. A Barbaro odlikujejo mladost, vztrajnost in uspešnost, zato so ji še vsa vrata v njeni prihodnosti odprta.

Vir fotografije: Karate klub Trbovlje

Na olimpijske igre se letos ni uspelo uvrstiti nobenemu od šestih slovenskih reprezentantov, bo pa v Tokio odpotoval  Darko Zarič, mednarodni sodnik, ki je bil s strani svetovne karate zveze izbran za sojenje v Tokiu.