Naše Zasavje pomaga Martini Mihovec iz Trbovelj najti spremljevalko ali spremljevalca za dopust na morju.

Takole se je predstavila gospodična Martina na javnem družabnem omrežju, kjer prosi za pomoč:

Martina Mihovec foto: Facebook

»Sem Martina Mihovec, stara sedeminštirideset let, stanujoča v Trbovljah. Na Vas se obračam s prošnjo, da bi našla prostovoljca ali prostovoljko, katera/-ri bi me spremljala/-l na morju v mesecu juliju. Zaželeno je, da je iz okolice Zasavja. (Trbovlje, Zagorje, Hrastnik, Litija).«

In nadaljuje: »Zaradi svoje gibalne oviranosti, cerebralna paraliza, pri gibanju uporabljam elektromotorni invalidski voziček. Pri določenih opravilih potrebujem fizično pomoč druge osebe. Pomoč potrebujem pri osebni negi, pripravi hrane, spremstvo v mesto in v vodi. Sem družabna, komunikativna, rada se zabavam. V poletnih mesecih komaj čakam, da lahko odidem na morje.«

Spremljevalka ali spremljevalec naj bi imela/-l vozniški izpit B-kategorije in naj bi bila stara oziroma star od 36 do 47 let. Prosilka za pomoč Martina, na morju nudi brezplačno bivanje; prenočišče in hrano.

Na morje bi odšli v mesecu juliju za približno tri tedne. Zainteresirane kandidatke in kandidati naj bodo stari od 36 do 47 let. Za podrobnejše informacije se lahko obrnete na njen elektronski naslov; [email protected].

V uredništvu Naše Zasavje bomo veseli, če bomo s tem prispevkom kakor koli pomagali, da se najde primerno spremstvo za Martino, ki si nad vse želi poleti na morje.