Zasavski Moto klub Schlossberg iz Hrastnika je organiziral blagoslov motorjev in motoristov na Dolu pri Hrastniku in udeležilo se ga je lepo število motoristk, motoristov in drugih obiskovalcev. [foto in video]

foto: Moto klub Schlossberg

Več sto motoristk in motoristov je prišlo s svojimi jeklenimi dvo in trokolesniki na »žegnanje«, ki je potekalo pri dvorani Dolanka. Po večini so bili iz Zasavja, nekaj pa jih je prišlo tudi od daleč. Mnogi so člani moto klubov, mnogi pa tudi ne, vendar skupni cilj vsem je prijetno druženje in izmenjava izkušenj njihovih motorističnih podvigov.

Obred blagoslova sta opravila dva župnika in sicer domači župnik z Dola pri Hrastniku Franc Ornik in njegov kolega Frančišek Jerant, ki je tudi sam zaprisežen motorist in ga prijatelji kličejo po imenu Aco. Je župnik v Veliki Štangi v občini Šmartno pri Litiji in zelo priljubljen med ljudmi, prav tako tudi med motoristi.

Da pa ni bila prireditev suhoparna so se ob dobri glasbi in zabavi predstavili tudi različni razstavljavci motoristične opreme in drugih dodatkov za varno vožnjo. Na voljo so bila tudi ATV vozila.

V soboto, 26. maja bodo v Litiji organizirali že tradicionalno preventivno prireditev – Varno na motor, sporoča v naše uredništvo Boris Doblekar, litijski podžupan, ki je eden od ekipe organizatorjev, ki tudi povezuje prireditev, ki je zelo pestra in poučna ter se jo vsako leto udeleži veliko število obiskovalcev.

Boris Doblekar je ob tem še prosil, da omenimo bližajočo se prireditev in sicer le dan za litijsko prireditvijo. In sicer v nedeljo, 27. maja, bo v Veliki Štangi srečanje motoristov z blagoslovom, kjer bo domači župnik Aco s svojimi pridnimi župljani spet pripravil lep motoristično – družaben dan v Športnem parku Komun, tik pod cerkvijo sv. Antona Padovanskega, kamor so vsi, še posebej Zasavci prav lepo vabljeni.