Pretekli vikend, od 12. do 14. aprila so se trboveljski tekmovalci štirinajsto leto zapovrstjo udeležili mednarodnega karate turnirja »Zlatni pojas Čačka«. Glede na izkušnje preteklih let in napovedi organizatorja je bilo že vnaprej znano, da bodo nastopili na enem izmed najštevilčnejših in najkvalitetnejših turnirjev v tem delu Evrope. Zaradi velikega števila tekmovalcev je turnir razdeljen na dva vikenda, in sicer prvi za kadete, mladince, mlajše člane in člane ter drugi za otroke.

Prvi vikend je nastopilo več kot 1200 tekmovalk in tekmovalcev iz 24 držav. Barve trboveljskega kluba so zastopali Barbara Haberl, Kenan Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič, Ervin Salkič, Domen Zidar in Blaž Hribovšek.

Za edino trboveljsko medaljo je poskrbel Blaž Hribovšek v kategoriji članov do 60 kilogramov, kjer je osvojil bronasto medaljo. Predvsem zmaga za medaljo je bila sladka, saj je premagal hrvaškega reprezentanta Povrženića ter mu tako vrnil za poraz na marčevski Premier Ligi v Salzburgu. To je že četrto leto zapored, da se Blaž iz Čačka vrača z osvojeno medaljo, kar je glede na kvaliteto in množičnost tekmovanja zavidljiv uspeh. Le ena zmaga do medalje je ločila Kenana Isakoviča pri kadetih do 52 kilogramov, Uroša Markuljeviča pri kadetih do 70 kilogramov in Ervina Salkiča pri mlajših članih do 67 kilogramov, tako da so vsi trije zasedli nehvaležno peto mesto. Domen Zidar je v dveh kategorijah opravil pet borb, predvsem prikazano v treh borbah pri članih je dokaz, da se lahko enakovredno kosa z najboljšimi in da je na pravi poti. Marko Markuljevič je pri kadetih do 63 kilogramov zabeležil dve zmagi, v tretjem krogu pa je moral priznati premoč francoskemu tekmovalcu. Barbara Haberl je pri članicah do 55 kilogramov v prvem krogu proti predstavnici Turčije izgubila zaradi prvo dosežene točke nasprotnice, borba se je končala z 1:1.

Tekmovalci so v Čačku prikazali dobre borbe, predvsem je dobra popotnica veliko število opravljenih borb. Le pomanjkanje zbranosti ob določenih trenutkih ter malce slabša fizična pripravljenost sta bili krivi, da ni bila bera medalj na tekmovanju večja.

Čestitamo!

Trboveljska ekipa, ki se je udeležila tekmovanja v Čačku.