Bo Glasbena šola Zagorje dobila nove prostore Svee?

Zagorski župan Matjaž Švagan predlagal nakup upravne zgradbe Svee, tja naj bi preselili Glasbeno šolo Zagorje. Odvisno je od odločitve občinskih svetnikov.

Glasbena šola Zagorje je ena naj uspešnejših v Slovenskem prostoru, vendar se na trenutni lokaciji na Cankarjevem trgu GŠ Zagorje bori s pomanjkanjem prostora. V letošnjem šolskem letu je v Glasbeno šolo vpisanih 330 učencev, zato je na 900 m organizacija pouka in urnika zelo težka. Primanjkujejo jim dodatni prostori za delovanje izven rednega pouka, pogrešajo in želijo si tudi koncertno dvorano, je za oddajo Kumov gost povedala ravnateljica Glasbene šole Zagorje Metka Podpečan.

Prostori Svee bi jim omogočili združitev Glasbene šole in Baletnega oddelka, ki je sedaj dislociran od matične enote Glasbene šole, pridobitev koncertno – plesne dvorane in novih učilnic, ki jih nujno potrebujejo za nemoteno in kvalitetno izvajanje pouka.

Novice in predloga župana je vodstvo GŠ Zagorje zelo veselo, vendar pa mora predlog sprejeti še občinski svet. Postopek naj bi se začel v aprilu in zaključil konec leta 2018, zato je pot do novih prostorov GŠ Zagorje še težka in dolga. Seveda pa bi se uspešno izvedene namere Občine veselili učenci Glasbene šole, ki si po mnenju staršev zaslužijo le najboljše.