Cesta Hrastnik – Zidani Most POPOLNO ZAPRTA zaradi obnove do 31. julija!

OBVOZ ČEZ MARNO!

Zaradi prenove ceste in pred vsem njene ožine, bo popolna zapora do končanja del, to pa je predvidoma do 31. julija. Obvoz je urejen po cesti Hrastnik – Marno – Rimske Toplice. Zapora ne velja le za prebivalce vseh zaselkov nad železniško progo, ki bodo imeli omogočen dostop do domov, prav tako tudi intervencijska vozila in avtobusi.

 PO OBNOVI STARE CESTE, GRADNJA NOVE!

Spodbujajoče je, da se 8,2 kilometrski odsek obnavlja za 1,9 milijona evrov, ko pa se bo še pred koncem te sanacije že pričela izdelava projektne dokumentacije in prihodnje leto pridobilo gradbeno dovoljenje in izbralo izvajalca za popolnoma novo moderno široko cesto z mnogimi mostovi, stebri in nadvozi ravno na tem odseku, je za enega od medijev izjavila poslanka Vojka Šergan.

IDEJNI PROJEKT IZ LETA 2012.

Video, ki prikazuje predvideno novo cesto med Hrastnikom in Zidanim Mostom.

KAKO HITRO BO DEJANSKO ZGRAJENA NOVA CESTA?

V kolikor je verjeti obljubljenim zagotovilom, bomo morda že v letu 2019 ali 2020 pisali o novi moderni cesti na odseku Zidani Most – Hrastnik, kakršno lahko vidimo prikazano v idejnem projektu v videu iz leta 2012. Kako pa se bo nova cestna povezava integrirala z danes obnavljajočo staro, pa bomo še izvedeli in o tem poročali.