V Trbovljah se obeta preimenovanje osnovne šole. Jožica Hočevar je namreč trboveljskim svetnikom poslala pobudo, da bi OŠ Trbovlje poimenovali po njenem pokojnem možu Leopoldu Hočevarju – Hočiju.

Občinski svet še ni razpravljal o predlogu

Občinski svetniki naj bi o preimenovanju razpravljali na njihovi 18. redni seji, vendar točka ni bila uvrščena na dnevni red, menda zaradi kopice ostalih nujnih zadev. Na občinske svetnike je bila naslovljena pobuda, da bi preimenovali Osnovno šolo Trbovlje.

Hoči je pustil v Zasavju žlahtno sled

Pobudo je podala Jožica Hočevar, vdova Leopolda Hočevarja Hočija. Kot je zapisala v pobudi, je Hoči, zasavski slikar, v svojem kratkem življenju pripadal in živel za rodno Zasavje, za seboj pa pustil žlahtno sled. V pobudi je še dodala, da so po Hočijevi smrti v znak pripadnosti podarili zbirko njegovih umetniških del, ki jih sedaj hranijo v trboveljskem muzeju.

VSO Zasavje s podporo za preimenovanje šole

Na občino Trbovlje pa se je s pismom podpore predloga Jožice Hočevar za preimenovanje šole, obrnilo tudi predsedstvo zasavskega Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve, kar predlogu daje dodatno težo.