V javnosti je zaokrožila novica, da vlada Roberta Goloba razmišlja o ukinitvi nujne medicinske pomoči v nekaterih zdravstvenih domovih. Med naštetimi sta tudi Zdravstveni dom Zagorje od Savi in Zdravstveni dom Hrastnik. Če bi torej do prenove nujne medicinske pomoči dejansko prišlo, bi to pomenilo, da v omenjenih zdravstvenih domovih ne bi več imeli zdravnika v nočnem času, med vikendi in prazniki, vsi pomoči potrebni pa bi morali po pomoč v Urgentni center Splošne bolnišnice Trbovlje.

V protest temu ukrepu sta se župana Zagorja in Hrastnika Matjaž Švagan in Marko Funkl s pismom obrnila na predsednika vlade, v katerem sta zapisala, da bi tak ukrep pomenil kratenje osnovnih pravic njihovih občanov in da tega ne bodo dovolili.

Vsi vemo, da je poseljenost po Zasavju precej razpršena po zaselkih izven centra mesta, kar pomeni še dodatno podaljšano pot do prve pomoči. In ko govorimo o pomoči zdravnika, je lahko vsaka minuta življenjskega pomena.

 

Povzeto po: https://www.delo.si/novice/slovenija/uprli-se-bodo-vsakrsnemu-ukinjanju-nujne-medicinske-pomoci/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3PidngTlUGL6QqYv0a6BfEwaJChcDYN2CrD-w_2CRdCmM_bdvDRlVVJ-Y#Echobox=1670502812, 2022