Litijski poslanec Boris Doblekar je na sredini seji komentiral svoj pogled na sprejetje 1. megapaketa  za reševanje krize posameznikov in gospodarstva kot posledice epidemije koronavirusa.

Povedal je, da se Vlada RS resnično trudi, da bi to krizo prebrodili s kar najmilejšimi možnimi posledicami in zato toliko bolj obžaluje ravnanje in izjave tistih, ki delo vlade kritizirajo. Po socialnih omrežjih širijo pogosto tudi zavajajoče vesti, namesto da bi spoštovali delo in trud tistih, ki delajo neprenehoma v dobro vseh. Zavajajoče izjave v teh časih, ko je večina ljudi doma in spremlja dogajanje v državi večinoma prek medijev in socialnih omrežij, niso korektne ne do posameznikov in ne do Vlade RS, ki se s svojim delom resnično trudi, da bi s pomočjo ukrepov kar najbolje rešili krizno stanje epidemije, pravi Doblekar.

Doblekar je izpostavil tudi, da zaradi zavlačevanja s strani opozicije tako ta mesec še ne bo mogoče izplačati dodatkov, ki so si jih zaposleni zaslužili in jih zaradi njihovega dela globoko spoštuje. Po drugi strani pove tudi, da so vsi predlogi, na kaj vse bi bilo še potrebno pomisliti pri sprejemanju drugega mega paketa, dobrodošli, vendar pa je treba biti realen in se zavedati, da vseh predlogov ni mogoče uresničiti naenkrat.

Celotno razpravo poslanca Borisa Doblekarja si lahko ogledate na tej povezavi: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3888620881155547&id=156700837680922%3Fsfnsn%3Dmo&d=n&vh=e