Borutu Markošku izdan certifikat svetovne karate zveze WFK

Pasovi pri karateju se delijo na šolske KYU, ki se ločijo po barvah in mojstrske DAN. Svetovna karate zveza (WKF) je v izogib poplavi mojstrskih nazivov uvedla verifikacijo diplom za opravljene izpite. Borut Markošek je pred kratkim s strani Svetovne karate zveze prejel tudi certifikat za stopnjo pasu 7. DAN in s tem postal trenutno edini slovenski karateist s certifikatom Svetovne karate zveze (WKF) s tako visoko stopnjo znanja.

 

Borut Markošek je sredi sedemdesetih let začel s treniranjem karateja, najprej v Zagorju ob Savi, kasneje pa nadaljeval svojo pot v Trbovljah. V svoji športni karieri je osvojil ogromno medalj in velja za enega izmed najuspešnejših tekmovalcev v skoraj že petdesetletni zgodovini karateja v Trbovljah.

Po končani tekmovalni karieri se je posvetil trenerstvu v klubu, kjer je aktiven še danes. Deset let je bil tudi selektor članske, mladinske in kadetske reprezentance ter član predsedstva Karate zveze Slovenije. Skozi ves čas je redno in zavzeto opravljal izpite za barvne pasove, kasneje pa tudi za mojstrske stopnje. V letu 2016 je opravil tudi mojstrski izpit, črni pas stopnje 7. DAN, pri dr. Ravee Raghavanu.