V soboto je v olimpijskem bazenu Pristan v Mariboru potekal tradicionalni Božičev memorial v spomin na pred devetindvajsetimi leti tragično preminulega predsednika plavalnega kluba Branik iz Maribora, Toneta Božiča.

 

Kar 350 najmlajših plavalcev iz dvajsetih slovenskih klubov se je pomerilo v točkovanju za Razvojni pokal, kjer se po končanih štirih tekmovanjih v vseh disciplinah, razglasijo najboljši plavalci Slovenije v kategoriji dečkov in deklic, ter mlajših dečkov in mlajših deklic.

V Rudarjevi ekipi so nastopili Taj Zupančič, Ariana Agrež, ter Mojca in Špela Oberžan, ki so vsi plavali osebne rekorde, a do medalj jim ni uspelo priti, saj so vsi po vrsti mlajši letniki v svojih kategorijah. Vsekakor pa so z nastopi navdušili in dokazali, da njihov čas prihaja že v naslednji tekmovalni sezoni.

Na žalost je bila rudarska zasedba močno okrnjena zaradi znanih razlogov (visoke štartnine, bolezen), saj se kar 6 plavalcev ni udeležilo tega tekmovanja, tako da smo bili prikrajšani za štafetno plavanje, kjer bi se spomnili zlatih časov trboveljskega plavanja. Omenjeni plavalci so kljub vsemu navdušili, a le z voljo in  s trdim delom  se bodo pokazali rezultati. Ti pa bodo v naslednjem letu vsekakor prišli.