Med 2. in 4. februarjem je v ruskem Sočiju potekalo Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Pomerilo se je 956 tekmovalk in tekmovalcev iz 44 držav. Slovenijo je zastopalo 14 reprezentantov v katah in športnih borbah. Med njimi so bili trije člani našega kluba, in sicer Urša in Barbara Haberl ter Domen Zidar. Kot reprezentančni trener je bil na prvenstvu tudi glavni trener v klubu Miha Kovačič.

 

Najboljše je nastopila Barbara Haberl v kategoriji mlajših članic do 55 kilogramov. Začela je odlično, saj je v prvem krogu premagala domačinko, evropsko prvakinjo izpred dveh let in nosilko bronaste medalje iz svetovnega prvenstva, z rezultatom 1:0. Žal je nato sledil poraz proti Danki prav tako z 1:0. Danka je izgubila polfinale in želja po repasažu je splavala po vodi. V prvem krogu sta svoje nastope na prvenstvu zaključila Urša Haberl pri mladinkah do 53 kilogramov proti Italijanki in Domen Zidar pri mladincih do 61 kilogramov proti Gruzijcu.

Italija, Rusija, Španija in Francija so tokrat krojile prvenstvo stare celine. Med 35 državami, ki so tokrat osvojile medalje, je bila po zaslugi Ljubljančanke, Elizabete Molnar, tudi Slovenija. Iz klubskega vidika je bilo prvenstvo neuspešno.

URŠA, DOMEN IN BARBARA V OLIMPIJSKEM SOČIJU NA EVROPSKEM PRVENSTVU

Jernej Simerl, tajnik Karate kluba Trbovlje: »Rezultatsko smo pričakovali in želeli več. Ampak to je šport, enkrat so zmage, drugič so porazi in tudi to ga dela tako čudovitega.«