Jutri, v soboto, 11. maja bo na parkirišču trgovine Lidl v Litiji potekala preventivna prireditev Varno na motor. Akcijo organizirata Sveta za preventivo in varnost v cestnem prometu Občine Litija in Policijska postaja Litija. 

Za motoriste bo pripravljen poligon, na katerem bodo lahko preizkusili svoje veščine. Tisti malo manj pogumni pa bodo lahko svoje spretnosti varno preizkusili na simulatorju vožnje motornega kolesa. Vzporedno s tem bodo potekale tudi druge aktivnosti za pridobitev novih oziroma nadgraditev že pridobljenih znanj za varno udeležbo v cestnem prometu. Tam bo tudi policist motorist Postaje prometne policije Ljubljana, ki bo z vami delil svoje motoristične izkušnje. Poleg policistov bodo na prireditvi prisotni tudi prometniki, reševalci in gasilci.

Prireditev bo potekala od 10. do 16. ure.

Preventivna akcija v Litiji poteka vsako leto. Vir: PP Litija

MOTORISTI, POZOR:

Motoristi in mopedisti morajo dodatno poskrbeti za svojo varnost in uporabljati zaščitno opremo in čelado, prilagoditi hitrost vožnje razmeram na cesti oziroma upoštevati omejitev hitrosti. Nosijo naj svetla odsevna oblačila in imajo vedno prižgane luči. Spomladi je asfaltna površina hladna in ne omogoča optimalnega oprijema pnevmatik, vozišča so še polna udarnih jam in peska od zime, pa tudi sposobnost obvladovanja motorja v nekaj mesecih nekoliko upade, je priporočljivo pred daljšo vožnjo osvežiti spomin s krajšo kondicijsko vožnjo.