V uredništvo Naše Zasavje smo prejeli zanimivo sporočilo za javnost, ki ga z veseljem objavljamo. In sicer, v mesecu septembru v ZLHT Regionalnem centru NVO pripravljajo dve brezplačni delavnici za vse NVO iz zasavske regije. Ena bo v Litiji, druga v Hrastniku.

Delavnica v Litiji: Prepričati z dobrimi argumenti

ZLHT Regionalni center NVO vabi nevladne organizacije iz zasavske regije na brezplačno delavnico, na kateri boste spoznali, kako z dobrimi argumenti prepričati odločevalce na lokalni ravni.

LOKACIJA: MODRA SOBA, KULTURNI CENTER LITIJA,TRG NA STAVBAH 8A, LITIJA

TERMIN: TOREK, 26.9.2017

URA: 17.00 – 20.30

Vsebina delavnice

Za dobre argumente potrebujemo učinkovito raziskavo in kreativno pripravo sporočil. Vendar dobri argumenti v lokalni skupnosti ne prepričajo samo s tem, da jih razpošljemo po elektronski pošti. Da bi jih dejansko skupnost vključila v svoje delovanje, moramo oblikovati dober načrt in ga tudi izvesti: jasni cilji, določene ciljne skupine, aktivnosti ter merjenje učinkovitosti. Svoje veščine bomo trenirali predvsem v oblikovanju argumentov, ki bodo prepričali odločevalce na lokalni ravni.

Na delavnici bomo odgovorili:

  • kako do odločevalcev na lokalni ravni
  • koga, kdaj in kako naj nagovorimo
  • kako pripraviti argumente, ki prepričajo

Delavnica v Hrastniku: Zbiranje sredstev – fundraising

Za delovanje NVO in njeno večjo neodvisnost od javnih sredstev je pomembno pridobivanje sredstev tudi iz drugih virov. Na brezplačni delavnici namenjeni NVO iz osrednjeslovenske in zasavske regije, boste spoznali s katerimi metodami in na kakšen način zbirati sredstva s strani podjetij. Pridobili boste znanja s področja načrtovanja fundraising aktivnosti, pisanja dopisov podjetjem in vzpostavljanja trajnejših povezav.

»Zbiranje sredstev ni  le zbiranje denarja, temveč tudi zbiranje prijateljev in podpornikov. Zavedati se moramo, da ljudje, ki nas ne marajo, nam ne bodo dali denarja, ljudje, ki nas ne poznajo dobro, nam bodo morda dali le nekaj malega. Le tisti, ki nas poznajo in nam zaupajo, nas bodo podprli«, sporočajo iz ZLHT Regionalnega centra NVO.

LOKACIJA: MC HRASTNIK, NASELJE ALEŠA KAPLE 9A, 1430 HRASTNIK

TERMIN: SOBOTA, 30.9.2017

URA: 9.00 – 15.00

Program delavnice zajema teoretični in praktični del:

Teoretični del

  • Kaj so sponzorstva in kaj donacije?
  • Kateri so temeljni koraki navezovanja stikov s potencialnimi sponzorji?
  • Kakšni so “prodajni” koraki od prvega pogovora do sklenitve sponzorske pogodbe?
  • Kako pripravimo ponudbo za sponzorje?
  • Kako skrbimo za izvajanje sponzorskih dogovorov?

Praktični del

Priprava sponzorske ponudbe za izbrani projekt udeleženca (vsak udeleženec bo pripravil ponudbo za svoj izbrani projekt ali program).

Delavnica je brezplačna za vsa društva, zasebne zavode in ustanove iz zasavske regije. Prijave sprejemajo do zasedenosti mest. Prednost pri prijavi imajo člani Mreže NVO ZLHT. Prijavite se lahko na tej povezavi: NVO ZLHT

Za več informacij jih lahko tudi pokličite na telefonsko številko 059 927 619 ali pišite na [email protected].