Fotografija je simbolična
Žal statistika kaže, da kljub temu, da starostniki vozijo morda celo bolj previdno kot mlajši vozniki, pa vseeno povzročijo več prometnih nesreč. Zato so se na Javni agenciji Republike Slovenije za varnost skupaj z Generalno policijsko upravo, DARS-om, Zvezo društev upokojencev Slovenije, Rdečim križem Slovenije in drugimi odločili izpeljati prav poseben projekt, namenjen starejšim voznikom. Da bi se le-ti na cestah počutili varne in bi čim dlje ostali mobilni, je bil pripravljen projekt  »Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu«, ki izvaja celovita preventivna usposabljanja za seniorje in upokojence po celi Sloveniji.
Projektu so se odločili pridružiti tudi v Trbovljah – Svet za preventivo v cestnem prometu občine Trbovlje bo organiziral USPOSABLJANJE ZA STAREJŠE VOZNIKE.
Usposabljanje bo potekalo v torek, 24.maja 2022 ob 9.30 uri v predavalnici Društva upokojencev Trbovlje in bo za udeležence brezplačno.
Če bi se želeli dogodka udeležiti, vas z Občine Trbovlje vabijo, da se prijavite na  telefonsko številko 03 56 27 983 (Zvonka Benko) oziroma po elektronski pošti na naslov [email protected] . Čas za prijavo imate še do petka, 20. maja 2022.
Vabljeni!